Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Üzerindeki Bitcoin Halving Aramaları Rekor Kırdı!

Bitcoin fiyatı 48 saatlik süre içerisinde parabolik bir yükseliş elde etti ve 1.700 dolar gibi oldukça önemli bir değer artışı yakaladı. 2 günlük süre içerisinde %22 gibi önemli bir artış elde eden Bitcoin, daha sonra ise hafif bir düzeltme trendine giriş yaptı ve 8.700 dolar seviyesine kadar geriledi.

Basın saatine göre 8.800 dolar seviyesinden işlem gören BTC’nin parabolik yükseliş elde ettiği tek alan ise fiyat olmadı. Bitcoin Halving aramalarının da Google üzerinde parabolik bir şekilde yükseldiği görüldü. Aslında arama verilerinin rekor kırması, fiyatın bu denli hızlı bir şekilde artmasının arkasındaki temel sebebin Halving’in yaklaşması olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin Halving Bütün Dikkatleri Üzerine Çekti

Birçok analist ve uzmanın Bitcoin Halving ile beraber yükseliş yaşanacağına dair umutları 12 Mart tarihinde fiyatın yarı yarıya düşmesinden sonra suya düşmüştü. Ancak BTC’nin efsanevi ralli öncesinde 7.000 dolar seviyesinin üstüne kadar çıkması, umutları yeniden yeşertmiş olabilir.

 

google trends bitcoin halving

Google Trends verilerine göre Bitcoin Halving ile ilgili aramalar bu parabolik yükseliş ile beraber tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu da aslında 12 Mayıs tarihindeki Halving’in diğer öncekilere kıyasla çok daha fazla gündemde olduğunu ve daha büyük bir fiyat etkisi yaratabileceğini gösteriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment