Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı 2021’de Boğa Piyasası Bekliyor

Kripto para sektörünün en ünlü isimlerinden Charlie Shrem Bitcoin fiyatıyla ilgili konuştu.

Shrem Virtual Blockchain Week’te yaptığı açıklamalarda özellikle Koronavirüsün ve halvingin Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceğinden bahsetti. Shrem’e göre bu iki şeyin aynı döneme denk gelmiş olması Bitcoin’in lehine olacak.

Koronavirüsün Faydası

Shrem Koronavirüsü değerlendirirken büyük ölçüde ABD özelinde konuştu. Kendisi bu yüzden ABD’nin kısa süre önce ekonomiye 2 trilyon dolar para enjekte ettiğini hatırlattı.

ABD bu parayı Koronavirüs günlerinde vatandaşlarını (ve ekonomiyi) rahatlatabilmek için enjekte etti. Hükümet bu insanlara 1200 dolarlık para yardımı yapacağını açıklayıp her vatandaşa çek göndermeye başladı. Shrem’in tahminlerine göre bu çekler dönüp dolaşıp Bitcoin’e gelecekler. Kendisi konu hakkında şunları söylüyor:

“Sadece ABD’de 2 trilyon dolar para enjekte edildi ve bu para yavaş yavaş vatandaşların cebine girmeye başladı. Ayrıca şu anda devletten işsizlik maaşı alan insanlar da muhtemelen yakın gelecekte iş bulacaklar. Bu insanlar karantina yüzünden birkaç aydır evde oturdukları için muhtemelen çok para da harcamıyorlardı.”

Shrem yaptığı bu yorumda kısmen haklı olabilir çünkü ABD’deki vatandaşların bir kısmı devletten gelen para yardımıyla gerçekten Bitcoin almaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir yazıda Coinbase’teki verilerden örnek vermiştik. Bu verilere göre ABD tam vatandaşlara 1200 dolarlık çek dağıtmaya başladığı dönemde Coinbase’te 1200 dolarlık Bitcoin alan kullanıcıların sayısı hızla artmaya başladı. Dolayısıyla bu paranın bir kısmının gerçekten Bitcoin’e girdiğini biliyoruz.

Halvingin Faydaları

Shrem’in açıklamalarına göre Bitcoin fiyatı yalnızca Koronavirüsten değil halvingden de olumlu etkilenecek. Çünkü Shrem; Koronavirüs ile birlikte talep artarken halving ile birlikte arzın azalacağını belirtiyor. Bu da Bitcoin fiyatının hızla yükselmesini sağlayabilir.

‘Hızla’ yükselmesini sağlayabilir sağlamasına ama Shrem’e göre bu yükseliş pek hızlı olmayacak. Hatta Shrem bunun yavaş yavaş hissedileceğini düşünüyor. Kendisi bu noktada Bitcoin’in 20 bin dolara çıktığı 2017 senesini hatırlatıp bunun aslında 2016 yılında yaşanan halvingden kaynaklandığını söylüyor.

Onun tahminlerine göre Bitcoin’in fiyatı halving sonrasında aniden değil, ağır ağır yükseliyor. Çünkü halvingin etkilerinin piyasa üstündeki etkilerini ancak birkaç ay içerisinde görebiliyoruz.

Shrem bu yüzden önümüzdeki bir veya iki yıla işaret ediyor. Kendisi henüz 2020’den ümidini kaybetmiş değil ama halvingin asıl etkilerinin önümüzdeki yıl hissedileceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment