Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Fiyatı Birkaç Kat Artabilir”

Fundstrat analistleri geçtiğimiz gün yatırımcılarla yeni bir rapor paylaştılar. Bu raporda yer alan bilgilere göre Bitcoin fiyatı altı ay içerisinde birkaç bin dolar artabilir.

Bitcoin dün 9 bin doları geçtikten sonra bir süre boyunca 9 bin-9 bin 300 dolar aralığında seyretti. Daha sonra değer kaybeden Bitcoin şu an için 8 bin 700-9 bin dolar aralığında çekilmiş durumda.

Fundstrat Bitcoin fiyatıyla ilgili yeni bir analiz yapıp fiyatta düşüş beklemediğini açıkladı. Hatta analistler Bitcoin fiyatının yakın gelecekte birkaç kat artabileceğini düşünüyorlar.

Neredeyse Üç Kat

Fundstrat aslında dün yaşanan gelişmelerin ardından bu kadar iyimser bir tahminde bulundu. Bitcoin’in 9 bin dolar barajını aşmış olması piyasa için çok önemliydi çünkü Bitcoin böylece 200 günlük hareketli ortalamasını (8 bin 897$) geçmiş oldu.

Fundstrat; Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamasını geçtikten sonra nasıl bir performans sergilediğini görebilmek için geriye dönük bir araştırma yaptı. Analistler ellerindeki 10 yıllık veriyi derledikten sonra şunu gördüler: Bitcoin 200 günlük hareketli ortalamasını geçtikten sonraki 6 ay içerisinde ortalama %193 oranında değer kazanıyor.

Eğer geçmişteki bu veriler doğru çıkar ve Bitcoin fiyatı önümüzdeki aylarda harekete geçerse bu BTC’nin binlerce dolar yükseleceği anlamına geliyor. Fakat gelmeyebilir de.

Geçen Yıl Niye Olmadı?

Bitcoin 200 günlük hareketli ortalama seviyesini geçti geçmesine ama bunu zaten geçen sene de yapmıştı. Ve diğer senelerin aksine geçen sene Bitcoin fiyatında pek kayda değer bir yükseliş görülmedi.

Fundstrat analistleri bunun normal olduğunu söylüyorlar. Çünkü onların açıklamalarına göre Bitcoin’in geçen yıl bu seviyeyi aşmış olmasına rağmen yükselişe geçmemesinin sebebi Libra projesiydi.

Facebook’un dijital para projesi olan Libra geçen yıl gerek ABD’deki gerek Avrupa’daki birçok siyasetçiden tepki çekti. Bu da dijital para konusunda genel olarak olumsuz bir tavır sergilenmesine yol açtı. Fundstrat’in tahminlerine göre BTC tam olarak bu yüzden harekete geçemedi. Fakat Bitcoin’in önünde bu yıl herhangi bir engel yok gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment