Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP’nin Hacminde %70’lik Artış!

Ripple bundan birkaç saat önce 2020’nin ilk çeyreğine ilişkin raporunu yayınladı. Şirket bu raporda yılın ilk 3 ayında yapılan XRP satışlarıyla, XRP’nin hacmiyle ve şirketin gidişatıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Raporda yer alan bilgilere göre geçtiğimiz son birkaç ay XRP için oldukça iyi geçti. 2019’un son çeyreğine kıyasla konuşacak olursak XRP’nin hem kitle açısından hem hacim açısından büyüdüğünü söyleyebiliriz.

Hacme Genel Bakış

Ripple’ın paylaştığı bilgilere göre XRP’nin hacminde geçtiğimiz aylarda ciddi bir büyüme yaşandı. XRP’nin global hacmi 2019’un son çeyreğinde 17.24 milyar dolar seviyesindeydi. Bu sayı 2020’nin ilk çeyreğinde ise %70’lik bir artışla 29.68 milyar dolara kadar çıktı.

Ripple Insights

XRP’nin hacmindeki bu büyümeyi günlük verilere baktığımızda belki daha iyi bir şekilde görebiliriz. Ripple’ın aktardığı bilgilere göre XRP’nin günlük ticaret hacmi 2019’un son çeyreğinde 187 milyon dolar seviyesindeydi. 2020’nin ilk çeyreğinde ise bu sayı 322 milyon dolara çıktı.

Tartışmalı Hesap

Ripple’ın havuz (escrow) hesabı şu anda kripto para sektörünün en tartışmalı hesaplarından biridir. Şirket bu hesaptan her ayın başında 1 milyar adet XRP çıkartıyor, bunların bir kısmını şirketlere satıyor, satamadıklarını ise havuz hesabına geri koyuyor.

Kripto para takipçileri Ripple’ın bu politikasını sert bir dille eleştiriyorlar. Çünkü bu kişiler; Ripple’ın bu hesabı XRP fiyatını manipüle etmek için kullanabileceğini düşünüyorlar. Ripple insanlardan bu yönde bir tepki gelince kurumsal şirketlere yapacağı XRP satışlarını azaltacağını açıklamıştı. Yeni yayınladığı bilgiler bakacak olursak şirketin sözünde durduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu verilerin de zaten Ripple’dan geldiğini unutmamak gerek.

Şirketin açıklamalarına göre bu hesaptan yılın ilk 3 ayında her zamanki gibi toplamda 3 milyar adet XRP çıktı. Bu XRP’lerin 2.7 milyar tanesi ise havuz hesabına geri gönderildi. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde kurumsal şirketlere 13 milyon dolarlık satış yapan Ripple bu yıl bu sayıyı 1.75 milyon dolara düşürdü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment