Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlar Bitcoin Karmaşasının Artması Konusunda Oldukça İyimser

Blok zincirini güvence altına alan bilgisayar gücü miktarını temsil eden Bitcoin ağının hashrate’i (bir diğer tabir ile karmaşası), bu yılın Ocak ayından bu yana BTC’nin %70’e varan düşüşüne rağmen artmaya devam ediyor.

Avustralya merkezli kripto para borsası Blockbid‘in CEO‘su David Sapper, Bitcoin’in karmaşasının sürekli yükselişinin yatırımcılar tarafından dominant kripto para biriminin uzun vadeli eğiliminde memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Peki Hashrate / Karmaşıklık Neden Artıyor?

Ayı piyasası kripto para madenciliğini daha az kârlı hale getirebilir. Çünkü aynı miktarda enerji, elektrik ve kaynak ile daha az değere sahip bir kripto para elde ediyorsunuz. Örneğin madencilik zorluğu aynı kalırken BTC fiyatı 20.000 dolardan 8.000 dolara düşüyorsa madenci, madencilik işleminden elde ettiği BTC’yi sadece 8.000 dolarlık bir birim fiyattan satabilir.

Bitcoin fiyatı düştüğü için kripto para piyasasındaki yatırımcılar doğal olarak madenciliğin zorluğunun ve Bitcoin ağının karmaşasının BTC fiyat eğilimi ile orantılı olarak düşmesini bekliyordu.

Ancak Bitcoin ağının karmaşası, küresel kripto pazarının değerinin %78’in üzerinde düştüğü bir dönem olan 2018 ayı piyasasında katlanarak artmaya devam etti.

Avustralya’daki en büyük kripto para borsasını işleten Sapper’a göre Bitcoin’in karmaşasının istikrarlı bir şekilde artması, yatırımcıların sabrını test ederken Bitcoin’in kripto para piyasasının geri kalanı ile birlikte nihayetinde bir önceki haline döneceğine olan inancını gösteriyor.

Genesis Mining‘in CEO‘su Marco Streng ise farklı bir açıklama sunarak yalnızca Bitmain ve Samsung gibi önemli oyuncular sayesinde daha verimli makineler ile madencilik yapıldığını ve küresel madencilik endüstrisinin hızlı değişim ve büyüme içerisinde olduğunu belirtti.

Ayrıca Streng, son derece sofistike madencilik tesislerini işleten daha verimli madencilerin, sanayinin belalarına karşı rekabet edebilecek yer ve sermayeye sahip olmayan madencilerin işi bırakmasına neden olacak kadar büyük olduklarını vurguladı.

Hem Streng hem de Sapper’ın analizleri, Bitcoin’in karmaşasında meydana gelen artışın ya Bitcoin madencilik sektöründeki hızlı genişleme ve büyümeden, ya da kripto para piyasasında yatırımcıların beklentilerinden kaynaklandığını ileri sürdüğü için oldukça iyimserdi. Umarız ki bütün bu gelişmeler yapılan analizler kadar iyimserdir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment