Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucularından Lubin: ‘Ripple Aslında Bir Blockchain Ağı Değil’

Ethereum‘un kurucu ortaklarından olan Joseph Lubin, 14 Ağustos’ta Bloomberg‘e bir röportaj verdi ve kripto para piyasasının mevcut durumuyla ilgili bazı yorumlarda bulundu.

Ripple Hakkında Konuştu

Kripto para piyasasının ve Ethereum’un gelişimi hakkında konuşan Lubin, Ripple hakkında da bazı ilginç açıklamalarda bulundu.

Katıldığı programda kendisine “orta-uzun vadeli dönemde daha güvenli olmak adına hızdan veya merkezsizlikten feragat eden ağlar revaçta olmaya başlarsa ne olacağı” soruldu ve Lubin böyle bir senaryo hakkında pek endişeliymiş gibi görünmedi.

Lubin’e Ripple hakkında da birkaç soru soruldu ve kendisinin verdiği yanıt şu yönde oldu:

“Ripple aslında bir Blockchain teknolojisinden ziyade bir ödeme sistemi gibi. O yüzden Ripple’ı pek rakip olarak görmüyorum.”

EOS hakkında konuşan Lubin, EOS projesinin “azıcık merkezsizlik olgusuyla Blockchain sistemi oluşturduğunu” söyledi. Lubin’den burada kullandığı “azıcık” kelimesini açıklaması istendiğinde kendisi EOS ağı içerisindeki karar verme sürecinden bahsetti ve bu sürecin “birbirini tanıyan yirmi bir kişiden” oluştuğunu vurguladı.

Lubin son olarak“EOS’un ilginç bir teknolojiye sahip olduğunu ancak EOS’u birincil-katman teknolojisiymiş gibi değerlendirmenin son derece tehlikeli olduğunu” belirterek EOS hakkındaki yorumlarını sonlandırdı.

Ethereum’un kurucu ortaklarından Lubin’in Ethereum ile ilgili yorumları ise gayet olumluydu. Ethereum ağındaki geliştiricilerin son on aydaki durumlarından bahseden Lubin, ağ içerisindeki geliştirici ekosisteminin “iki kat büyüdüğünü” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment