Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Çin Pazarını Gözüne Kestirdi

Ripple, daha hızlı^bir uluslararası ödeme sistemi sağlamak için Çin pazarına girmek istiyor.

Ripple uluslararası pazarda genişleme planları doğrultusunda sıradaki hedef olarak Çin pazarını gözüne kestirdi. Şirket uluslararası para transferlerinin hızını artırmak için dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) daha yaygın bir hale getirmek istiyor. Ripple’ın AB stratejik mevduatlar başkan yardımcısı Jeremy Light 15 Ağustos’ta CNBC’ye verdiği demeçte şu sözleri söyledi:

” Çin kesinlikle ilgi odağı olan bir ülke. “

Ripple, XRP tokeni olmadan bile çalışabilen bir ödeme işleme sistemi olarak hizmet vermeyi amaçladığı için diğer projelerden oldukça farklı bir konumda yer alıyor. Aslında şirket iki markanın (Ripple ve XRP) tamamen farklı olmasını istiyor.

Şirket zaten dünya çapında birkaç banka ve ödeme kurumu ile ortaklığa sahip. Ortaklıkların olduğu liste gün geçtikçe büyürken bu listedeki isimler arasında Santander, UBS, UniCredit, Standart Chartered ve American Express gibi isimler yer alıyor. Şirket ayrıca Asya’ya özel birkaç anlaşmaya da sahip. Bunlardan en önemlisi, yeni bir akıllı telefon uygulaması oluşturulması için 61 bankanın isminin yer aldığı bir Japon konsorsiyum ortaklığı.

Şirket için Çin pazarına giriş yapmak oldukça zorlu olacaktır. Ülkenin önde gelen iletişim ve ödeme sistemi olan WeChat’in (ve diğer birçok büyük şirketin) arkasındaki firma olan Tencent, Shenzhen vergi yetkilileri ile birlikte çalışıyor. Ayrıca yakın zamanda şirketlerin geri ödemelerini otomatik bir şekilde gerçekleştiren yeni bir blockchain tabanlı ödeme sistemi de geliştirdiler.

Ripple, çoğunlukla platformu ile uluslararası transferleri kolaylaştırmak isterken aynı zamanda bazı Çinli oyuncular da bu alan ile ilgileniyor. Alibaba‘nın bir fintech şirketi olan Ant Financial, aynı zamanda dağıtılmış defter temelleri üzerine kurulmuş olan sistem ile Hong Kong ve Filipinler arasındaki transferler için para havale hizmeti başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment