Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlara Göre Bitcoin Madenciliği Yine Tehlikede

Lider kripto para birimi Bitcoin bu haftanın başında %14,95’lik bir ağ zorluğu artışı yaşadı ve 2018 yılından beri görülmeyen bir gelişme ile yatırımcıları şaşırttı. Bitcoin Halving sonrasında üst üste ağ zorluğu düşüşü yaşayan BTC’nin böyle bir artış yaşayacağı beklense de kimse bunun %15 olacağını ummuyordu.

Bitcoin Madencileri Zor Durumda

Bu durum taşların yerine yeniden oturmaya başladığı Bitcoin madencilik sektöründe madencileri zor durumda bırakmış gibi gözüküyor. Coinmetrics uzmanlarından Karim Helmy, Antminer S9A kullanan madencilerin yeni zorluk artışı ile beraber cihaz kapatmak zorunda kalacağını vurguladı. Helmy’e göre sadece Antminer S9A değil, bunun muadili birçok cihazı kullanan madenci artık ciddi anlamda zarar etmeye başladı.

Tabii ki madencilerin zarar veya kazanç elde edip etmedikleri elektrik ücretlerine göre değişiyor. Uzmanlar ise ortalama bir elektrik ücretine göre hesaplama yapmakta. Zorluk artışından önce M30, S18 ve A11 gibi cihazlar yeniden ağa dönmüş olsa da zorluk artışından sonra bunlar tekrar kapatılmış olabilir.

Bu durum ilerleyen günlerde hashrate konusunda ciddi bir düşüş getirebilir ve ağda tıkanıklık görülebilir. Yine de Bitcoin ağının buna göre kendisini ayarlayacağı tahmin ediliyor ve önümüzdeki haftalarda zorluk düşüşü görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment