Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank, Bitcoin’i Bitirebilecek Felaketi Açıkladı

Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı daha önce %90’dan bile daha fazla değer kaybetse de ağ hiçbir zaman durmadı ve Bitcoin’in blockchain teknolojisine olan güven hep devam etti. Madencilerin zararına bile olsa ağın çalışması için uğraştıkları görüldü. Buna rağmen Deutsche Bank araştırmacıları bir felaketin Bitcoin’in sonunu getirebileceğinden oldukça emin gözüküyorlar.

Bitcoin’in Sonu Gelebilir Mi?

Deutsche Bank tarafından hazırlanan, dört kıyamet senaryosunun ve bunların ekonomik etkilerinin ele alındığı raporda nasıl durumlarda ne gibi sonuçlar oluşabileceği incelendi. Uzmanlar bundan yaklaşık 2 yüzyıl önce yaşanan güneş patlaması durumunda ise Bitcoin’in sonunun geleceğinden oldukça eminler.

Deutsche Bank, güneş patlamasının BTC’nin sonunu tam olarak şu şekilde getirebileceğini raporladı:

“Olası bir güneş patlaması durumunda elektrik şebekeleri zarar göreceğinden çok büyük enerji sıkıntısı ortaya çıkacaktır ve bu kritik altyapının çalışmasını engelleyeceği için ekonominin geri kalanında domino etkisi yaratacaktır. Hastaneler veya tıp alanı bu durumdan etkilenirse ciddi ölümler yaşanabilir. İletişim sistemleri bozulabilir ve ödeme sistemleri işlevszi hal alabilir. GPS sistemleri, uydular ve buna benzer konum hizmetleri çalışmaz hale gelebilir ve lokasyon hizmetine dayalı bireyler ile işletmeler sonu görebilir.”

Bitcoin’in böyle bir durumda insanların en son endişesi olacağını belirten uzmanlar, hayatın tam anlamıyla duracağını ve yaşanan enerji patlaması ise bütün dünyadaki enerji altyapılarının yeniden oluşturulmak zorunda kalınabileceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ali
    Posted 18 Haziran 2020 - 15:40 15:40

    Keşke böyle saçma haberler yayınlamasanız çok saçma , öyle bir durumda insan zaten kendi canına düşer dolar ve diğer madeni paralar bile iş görmez

Leave a comment