Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bağımsız Bitcoin Geliştiricisine 150 Bin Dolar Hibe!

Bitcoin geliştiricilerinden Amiti Uttarwar’a Bitcoin ağındaki çalışmalarını sürdürmesi için 150 bin dolar hibe verildi.

Önceden Coinbase’te, şimdiyse Xapo’da çalışan Amiti Uttarwar’a büyük bir jest yapıldı. BitMEX ve OKCoin, Uttarwar’a Bitcoin ağını geliştirmeye devam etmesi için yüklü miktarda hibe verdiler.

BitMEX bir süredir Bitcoin’i geliştirmeye, Bitcoin protokolündeki sorunları gidermeye çalışan isimlerde hibe veriyor. Şirket bundan birkaç hafta önce Gleb Naumenko adlı başka bir Bitcoin geliştiricisine 100 bin dolarlık hibe verdi. Temmuz 2019’da ise Michael Ford’a (Fanquake) 150 bin dolar verilmişti. Fakat BitMEX’in şu ana dek maddi yardımda bulunduğu BTC geliştiricilerinin hepsi erkekti.

Amiti Uttarwar BitMEX’ten hibe alan ilk kadın geliştirici oldu. Bitcoin düğümlerinde saklanan hassas veriler üstünde çalışan Uttarwar ağdaki #18038 numaralı güncellemeden sorumlu.

Çalışmalar Sürüyor

Uttarwar’ın geliştirdiği PR #18038 güncellemesi Bitcoin işlemlerine ilişkin bilgilerin daha az sıklıkla paylaşılmasını sağlıyor. Bitcoin kullanıcıları Uttarwar’ın çalışması sayesinde kişisel verilerini daha etkili bir şekilde koruyabiliyorlar. PR #18038 güncellemesi aslında PR #16698 güncellemesinin bir devamı olarak düşünülebilir. Çünkü #16698 güncellemesinin misyonu işlemler aracılığıyla aktarılan hassas verilerin gizli tutulmasını sağlamak.

Uttarwar BitMEX ve OKCoin’den aldığı 150 bin dolarlık hibeyle birlikte Bitcoin ağındaki çalışmalarına devam edecekmiş gibi görünüyor. Bitcoin’i geliştirmekten “büyük zevk duyduğunu” söyleyen Uttarwar, BitMEX ve OKCoin’e de destekleri için teşekkür ediyor. OKCoin CEO’su Hong Fang de aldıkları bu karar hakkında şu yorumu yapıyor:

“Şirket olarak en büyük önceliklerimizden biri (Uttarwar gibi) bağımsız geliştiricileri desteklemek. Çünkü Bitcoin’in gelecekte de başarılı olmasını istiyoruz.”

BitMEX CTO’su Sam Reed de buna benzer bir açıklama yaparak Uttarwar gibi isimleri desteklemenin Bitcoin’in geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment