Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’tan Hazine Bakanı’na: “Bitcoin’in Peşine Düş!”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e Bitcoin ile ilgili özel bir talimat verdiği düşünülüyor.

ABD’nin eski ulusal güvenlik danışmanlarından John Bolton, The Room Where It Happened adlı yeni bir kitap yazdı. Bolton bu kitabında ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarıyla, aldığı kararlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Bolton’ın yazdığı kitapta kripto paralarla, daha doğrusu direkt Bitcoin ile ilgili bir kesit de yer alıyor. Forbes’un haberine göre burada Donald Trump’ın Bitcoin ile ilgili özel bir talimat verdiği iddia ediliyor.

Peşine Düş!

Donald Trump Temmuz 2019’da Twitter hesabından bir gönderi paylaştı ve kripto paralar hakkında bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarında Bitcoin’in bir “para birimi” olarak görülemeyeceğini söyleyen Trump, Bitcoin gibi kripto paraları pek “sevmediğini” de vurguladı.

Bolton’ın kitabında yer alan bilgilere göre Donald Trump, bu tweeti paylaşmadan önce de Bitcoin’den haberdardı. Hatta Trump’ın Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e doğrudan Bitcoin ile ilgili özel bir talimat verdiği söyleniyor. Kitapta yer alan bilgilere göre Trump ve Mnuchin, Mayıs 2018’de Çin’e uygulanacak gümrük vergilerini değerlendirirken kripto paralar hakkında da konuştular ve Trump, Mnuchin’e Bitcoin’in “peşine düşmesi” yönünde talimat verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment