Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vadeli İşlem Piyasası CME Group, 11 Kripto Parayı Platformuna Ekledi

Vadeli işlem piyasası Chicago Mercantile Exchange (CME) Group, geleneksel piyasada kripto para hizmeti sunabilmek amacıyla 11 kripto parayı platformuna ekleyeceğini duyurdu.

Chicago Mercantile Exchange (CME) Group’un resmi web sitesinde yaptığı paylaşıma göre, müşterilerine 11 kripto para için gerçek zamanlı indeks aktaracak.

Bu kripto paralar içerisinde; Algorand (ALGO), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Cosmos (ATOM), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), Solana (SOL), Uniswap (UNI),  Stellar (XLM) ve Bitcoin Cash (BCH) yer alıyor.

Ayrıca bu kripto paraların, 25 Nisan’dan itibaren CF Benchmarks ortaklığı sayesinde kripto para borsaları; Bitstamp, Coinbase, Gemini, itBit ve Kraken’den günlük olarak hesaplanacağı ve yayınlanacağı belirtildi.

CME Group Küresel Sermaye ve FX Ürünleri Başkanı Tim McCourt konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Dijital varlık piyasası büyümeye devam ettikçe güvenilir ve standartlara uygun kripto para fiyatlandırmasına talep artıyor.

dedi.

28 Mart tarihinde yayınlanan basın bültenine göre CME Group, daha önce belirttikleri Micro bitcoin ve Micro ether vadeli opsiyon sözleşmesi işlemlerini başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!