Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA), 200 Milyon Dolarlık AVAX Aldı

Son zamanlarda sürekli bitcoin satın alımlarıyla gündeme gelen Terra’nın kar amacı gütmeyen kuruluşu Luna Foundation Guard (LFG), yerel stablecoin’leri UST ile 100 milyon dolarlık AVAX aldı.

Geçtiğimiz ay Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon yaptığı açıklamada, TerraUSD’nin rezervi olarak 10 milyar dolarlık bitcoin biriktireceğini söylemişti. Şirket şimdi de AVAX satın alımlarıyla gündeme geldi.

Luna Foundation Guard, UST ile 100 milyon dolarlık AVAX aldı ve Terra’nın geliştirici şirketi Terraform Labs,100 milyon dolarlık LUNA-AVAX takası gerçekleştirdi. Bu sayede toplam alım 200 milyon dolara ulaştı.

Terra’nın bu satın alım işlemlerini UST rezervleri için yaptığı belirtiliyor.

Luna Foundation Guard’ın (LFG) bitcoin adresinde şu anda 35.767,98073016 BTC bulunuyor. 200 milyon dolarlık AVAX alımı yapan şirketin bu alımlarını devam ettirip ettirmeyeceği ise şimdilik merak konusu.

Terra’nın yerel token’ı LUNA’nın hacmi CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %4,6’lık düşüş yaşadı. Bu düşüşün gerçekleşemesinde, bitcoin’de yaşanan ufak çaplı düzeltmenin etkisi olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!