Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başbakanı: Rus Vatandaşları 130 Milyar Dolarlık Kripto Para Bulunduruyor

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rus vatandaşlarının toplamda 10 trilyon rubleden fazla kripto parası olduğunu belirtti.

7 Nisan tarihinde Rusya’nın yıllık mali raporunda konuşma yapan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rus vatandaşlarının bitcoin gibi kripto para birimlerinde 10 trilyon rubleden (yaklaşık 130 milyar dolar) fazla para bulundurduklarını söyledi.

Bu sayıya nerden ulaştığını açıklamayan Başbakan Mişustin, “Önemli miktarda paradan bahsediyoruz ve 10 milyondan fazla gencimizin kripto para borsalarına kayıt olduğunu biliyoruz.” dedi.

Mişustin’in açıkladığı verilere göre Rus vatandaşlarında bulunan toplam kripto para ile 2022 yılının mart ayında açıklanan altın rezervi miktarı nerdeyse eşit. Rusya, geçtiğimiz ay altın rezervlerinin 140 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

ABD’nin tahminlerine göre Rusya’nın altın rezervi ülkede bulunan toplam altın varlığının %20’sini oluşturuyor.

Yerel Rus gazetesi The Bell, hükümetin düşündüğü vergi notlarına ulaştıklarını iddia etmişti ve tezgah üstü işlemlerle (OTC) birlikte yaklaşık 10 milyon Rusya vatandaşının kripto para birimlerine sahip olduğu ve bu yatırımcıların toplamda 214 milyar dolarlık varlığı bulunduğu belirtmişti.

 

Ayrıca bu yılın başlarında Rusya Merkez Bankası valisi Elvira Nabiullina, yayınladığı bir raporda ülkede kripto para birimi ticaretinin, madenciliğinin ve kullanılmasının yasaklanması gerektiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!