Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Near Protocol, USN Adında Stablecoin’ini Piyasaya Sürecek – The Block

Merkeziyetsiz uygulama (dApp) platformu Near Protocol’ün, USN kısaltmasıyla stablecoin’i piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor.

8 Nisan tarihinde The Block’un yaptığı habere göre, Near Protocol, USN adıyla kendi stablecoin’ini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Near Protocol’ün stablecoin ile ilgili ilk söylentilerinin, Zorax Capital’in kurucusu Zoran Kole’nin web sitesinde paylaştığı gönderide stablecoin çıkaracağını iddia etmesiyle ortaya çıktığı söyleniyor.

Twitter’da Sleuht adında bir kullanıcı, Near’ın en büyük merkeziyetsiz borsalardan biri olan Ref Finance’ın test ağı sürümünde USN’i gördüğünü iddia etti.

Sleuht’un yazdığına göre, Ref Finance’ın testnet web sitesindeki arayüz sayfasında USDC, USDT ve DAI gibi stablecoin’lerin bulunduğu yerde USN de görünüyor.

The Block, Terra USD (UST) gibi yüksek getiri sunup sunmayacağı konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını belirtti.

3 ay önce 150 milyon dolar yatırım alan Near Protocol 6 Nisan tarihinde, Tiger Global tarafından yönetilen yatırım turunda 350 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yatırımın stablecoin projesi için kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!