Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VakıfBank, Blockchain Türkiye Platformu’na Katıldı!

Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi, dünyada ciddi bir hızla gelişmeye ve kabul edilmeye devam ederken, Türkiye bu konuda biraz geriden gelmekte.

Yine de geçtiğimiz günlerde Akbank tarafından Ripple tabanlı ödeme işlemleri konusunda ilk adımın atılması, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından kurulan blockchain merkezi ve blockchain tabanlı diploma dağıtımı gibi gelişmeler, ülkemizin de bu konularda ilerleme kaydettiğinin bir göstergesi konumunda.

VakıfBank da bu konuda en güncel isim oldu ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, konu ile ile ilgili yaptığı açıklamasında Blockchain Türkiye Platformu’na üye olduklarını ve bununla beraber  ”çağdaş bankacılık yöntemleriyle inovatif ürün, hizmet ve çözümler yaratmak üzere” yeni bir hamleye giriştiklerini vurguladı ve ekledi:

VakıfBank olarak bankacılık sektöründe dünyadaki değişimi ve dönüşümü herkesten önce fark edebilen bankalardan biriyiz.

İçinde bulunduğumuz değişim ve dönüşüm sürecinde başrol ‘dijitalleşme’ye ait.Günümüzün rekabetçi koşullarında müşterilerimiz için hızlı ve doğru adımlar atmamızı sağlayan ve VakıfBank’ı tüm paydaşlarıyla dönüşüme hazırlayan Türkiye bankacılık sektörünün en büyük IT dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdik.

Şimdi de müşterimizin ‘yanındaki güç’ olma sorumluluğumuzla blockchain gibi yeni teknolojik çözümleri müşterimizle buluşturmak ve geliştirmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede Blockchain Türkiye Platformu üyeliğimiz önemli bir adım olmuştur. Farklı bilgi ve deneyimlere sahip şirketlerin bir araya geldiği bu platformda yeni bakış açılarıyla fark yaratacak çözümler geliştireceğimize inanıyorum.”

Blockchain Türkiye Platformu, Vakıfbank’ın yanı sıra Türkiye İş Bankası, Garanti, Akbank, Kuveyt Türk ve Yapı Kredi gibi bankaların da katılım sağladığı bir platform.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment