Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vali Adayı SBF’in 1 Milyon Dolarlık Bağışını Reddetti: Çöküşten Önce İade Etti

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) tarafından 1 milyon dolar değerinde bağış alan Teksaslı Demokrat Vali adayı Beto O’Rourke, FTX çöküşünden önce SBF’den aldığı bağışı iade ettiğini söyledi.

O’Rouke’nin sözcüsü Chris Evans yerel bir haber ajansına “Bu bağışın O’Rouke tarafından talep edilmediğini bildirdi. Verilen bilgilere göre O’Rouke bu bağışı talep etmediğini ve yakında çıkacak olan kampanyanın Teksas Etik Komisyonu raporu incelenirse ilgili bağışın 4 Kasım tarihinde geri iade edildiğinin görülebileceğini öne sürdü.

O’Rouke’nin kampanya ekibi konu hakkında, vali adayının bu kadar büyük bir bağış almaktan rahatsız olduğunu bildirdi. Ayrıca O’Rouke ve Bankman-Fried’ın daha öncesinde konuşmadıklarını da bildirerek bunun bir sürpriz olduğunu iddia etti. Banmkan-Fried seçim döneminde kişisel olarak demokrat adaylara 40 milyon dolar bağışta bulundu. Öte yandan eski CEO Ryan Salame da dahil olmak üzere diğer FTX yöneticileri de Cumhuriyetçi adaylara cömert bağışlar yaptı. Ancak bağış alan birçok yönetici bu fonları hayır kurumlarına bağışlama sözü vererek şüpheli bağışlardan kendilerini aklamaya çalışıyor.

Öte yandan sosyal medya O’Rourke’nin bağışı kabul etme konusundaki isteksizliğinin Teksas’taki kripto para birimleri konusundaki siyasi havadan kaynaklanmış olabileceğini de öne sürdü. Vali adayının rakibi Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott, eyaletteki kripto para endüstrisi ve kripto para madenciliğinin ısrarlı bir savunucusu olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!