Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Valilere Mektup Gönderdiler: Tether (USDT), Müşterileri Riske Atıyor

En büyük stablecoin USDT’nin ihraççısı Tether, yeni bir raporla tüketici koruma grubunun hedefinde.

Consumers’ Research, Tether’ı ABD doları rezervleri konusunda yeteri kadar şeffaflık sağlamamakla suçladı. Araştırmacılara göre Tether, USDT’nin arkasında yatan dolar rezervlerini denetlemesi için saygın bir muhasebe firması ile çalışmıyor.

Şeffaflık konusundaki bu eksikliğin, FTX ile Alameda Research’ün çöküşünü hatırlattığına dikkat çekildi. Grup, Tether’in şeffaflık sorunlarına dikkat çekmek için tüm ABD eyalet valilerine açık bir mektup gönderdi.

Tether ayrıca, “kötü aktörlerle iş yapmakla” ve USDT’yi uluslararası yaptırımlardan kaçmak için kullanan yasa dışı varlıkların faaliyetlerini engelleyememekle suçlandı.

Tether (USDT) cephesinden yanıtlar

Tether’in ABD menkul kıymetler portföyünü yöneten Cantor Fitzgerald CEO’su Howard Lutnick, Ocak ayında Tether’in nakit rezervleri konusunda kamuoyunu rahatlatan açıklamalarda bulundu. Lutnick, “Yaptığımız detaylı incelemelerden gördüğümüz kadarıyla, Tether’in söylediği paraya sahip olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Temmuz ayında ise Tether, Chainalysis’in eski baş ekonomisti Philip Gradwell’i işe aldı. Gradwell, USDT’nin kullanımına dair raporlar hazırlayarak ABD’li düzenleyicilere ve yatırımcılara sunmayı planlıyor. Bu raporların, stablecoin’in nasıl kullanıldığı konusunda daha fazla şeffaflık sağlaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!