Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Valkyrie Kötü Performans Gösteren Bitcoin (BTC) ETF’ini Tasfiye Edecek

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie Funds arz edildiği tarihten bu yana kötü performans gösteren bilançosunda Bitcoin (BTC) bulunduran şirketlere odaklanan bir borsa yatırım fonunu (ETF) tasfiye edeceğini açıkladı.

Şirket 11 Ekim tarihinde yaptığı basın açıklamasında, 2021 Aralık ayından beri piyasada olan Balance Sheet Opportunities ETF’inin (VBB) ekim ayı itibariyle tasfiye edileceğini ve işlem gördüğü Nasdaq’tan çıkarılacağı belirtildi. Tasfiye edilen fona sahip olan yatırımcılar 28 Ekim tarihine kadar hisselerini satmamaları durumunda geri alım kapsamında fon değeri karşılığında geri ödeme alacaklar.

VBB fon stratejisi olarak bilançosunda başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasalarında gelecek vaat eden kripto para cinslerinden rezerv bulunduran şirketlerin hisselerine yatırım yapıyordu. Stratejisi kapsamında ağırlık bakımından Tesla ve Microstrategy hisselerini ilk iki sıraya koyan VBB’nin BlackRock, Coinbase, Visa ve Master Card gibi şirketlerde de yatırımları bulunuyordu. Ancak gerek şirketlerin bilançolarındaki kripto varlık ağırlığını değiştirmesi gerekse beklenen boğa döneminin gelmemesi nedeniyle fon, oldukça zayıf bir performans gösterdi.

Piyasaya sürüldüğü Aralık 2021 tarihinde 24,86 dolar olan fon aradan geçen 11 ayda %54’e yakın değer kaybederek an itibariyle 11,30 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!