Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Valkyrie’den Bitcoin Madencilerine Yatırım Yapan Fon İçin Başvuru

Kripto varlık yöneticisi Valkyrie, insanlara Bitcoin (BTC) madenciliği yapan şirketlerin paylarına yatırım yapma fırsatı tanıyacak bir borsa yatırım fonu kurabilmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvurdu.

Valkyrie Bitcoin Madencileri ETF’i adlı fon, yönetimi altındaki toplam varlıkların asgari yüzde 80’lik kısmıyla, gelirinin veya kârının en az yüzde 50’lik kısmını bitcoin madenciliğinden veya ilgili çiplerin tedariğinden elde eden şirketlerin menkul kıymetlerine yatırım yapacak.

Fonun geriye kalan yüzde 20’lik kısmıyla bilançosunda bitcoin barındıran veya bitcoin madenciliğinden, lending’inden veya bitcoin işlemlerinden kayda değer düzeyde gelir elde eden şirketlere yatırım yapılabilecek.

Valkyrie’nin kurmayı planladığı fonda yalnızca ABD merkezli değil, gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösterenler dahil olmak üzere ABD dışındaki ülkelerde kurulu şirketlerin menkul kıymetlerine de yer verilebilecek.

Tennessee merkezli Valkyrie, geçen yıl ProShares ile VanEck’in ardından gelerek SEC’den bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan bir borsa yatırım fonu kurmak için yeşil ışık alan üçüncü kurum olmuştu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, spot bitcoin piyasasına yatırım yapacak bir borsa yatırım fonuna izin vermeme konusundaki kararlılığını şimdilik sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!