Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto Yasağına Karşı Çıkıyor

Rusya Merkez Bankası (Bank of Russia), 20 Ocak tarihinde kripto para ticaretinin ve madenciliğinin tamamen yasaklanması çağrısında bulunan bir rapor yayınlamıştı.

Yayınlanan bu raporun ardından Rusya Maliye Bakanlığı Maliye Politikası Departmanı Başkanı Ivan Chesnokov, Rusya’nın kripto para birimlerini yasaklamak yerine bir düzenleme getirilmesi gerektiğine dair açıklamada bulundu.  Chesnokov konu ile ilgili;

“Yasaklama yerine düzenleme getirmemiz gerekiyor, vatandaşlarımızı korumak adına düzenleme getirmek yeterli olacaktır.”

dedi. Bunlara ek olarak, Maliye Bakanlığı’nın bir dizi teklif hazırladığını ve hükümetin bunu değerlendirmesini beklediğini söyleyen Chesnokov, kripto işlemlerini ve madenciliği yasaklamanın endüstrinin teknolojik gelişimini baltalamak anlamına geleceğini ekledi.

Ayrıca Rus çevrim içi haber sitesi Lenta.Ru, 25 Ocak tarihli bir haberinde hükümet ve milletvekillerinin çoğunluğunun merkez bankasının kripto yasağına ilişkin raporunu desteklemediğine, olası bir yasak yerine kripto para birimlerine ve vergilendirilmeye yönelik yasalar getirmek istediklerine yer verdi.

Söz konusu raporda; Rusya Merkez Bankası, kripto para ekosistemini ülkenin ekonomik istikrarı için bir tehdit olarak nitelendiriyor. Raporda, kripto para ticareti ve madenciliğinin yasaklanmasının yanı sıra, Rusya’da ödemeler için kripto kullanımına ilişkin halihazırda mevcut yasağı ihlal edenlere bir ceza getirilmesi önerildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!