Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck, Yeni Bir Bitcoin ETF’i İçin SEC’ye Başvurdu

Yatırım firması VanEck, doğrudan Bitcoin yatırımı yapmadan, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine ve diğer ilgili yatırım araçlarına erişim sağlayan bir “strateji” ETF’i için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvurdu.

2017’de de böyle bir ETF için başvuruda bulunmuş olan VanEck, başvuruyu küçük değişikliklerle yeniden ABD düzenleyicisine sunmuş durumda. SEC’ye sunulan izahnameye göre, fon ile Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine ve Bitcoin’i yansıtan yatırım araçları ile borsa yatırım ürünlerine yatırım yapılacak.

SEC Başkanı Gary Gensler, geçen hafta Aspen Security Forum’da yaptığı konuşmada, SEC’nin çeşitli yasalarına uyan kripto para ETF’lerinin yatırımcılara önemli derecede koruma sağlayabileceğinden bahsetmişti.  Gensler, bu sebeple, özellikle CME’de işlem gören Bitcoin vadeli işlemlere dayalı başvuruların incelenmesini dört gözle beklediğini belirtmişti.  VanEck’in yeni ETF başvurusu, Gensler’ın açıklamalarının ardından geldi.

VanEck’in yanı sıra, geçtiğimiz hafta Atlanta merkezli varlık yöneticisi Invesco da Bitcoin vadeli sözleşmelerine yatırım yapacak bir ETF için SEC’ye bir başvuruda bulunmuştu.


Görsel: Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu merkez binası (Securities and Exchange Commission/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!