Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck Yöneticisi Gurbacs: ”Bu ETF Teklifinin Öncekine Kıyasla Daha Güçlü Olduğuna İnanıyorum”

VanEck bünyesinde Dijital Varlıklar Stratejisti olarak görev alan Gabor Gurbacs, VanEck Bitcoin ETF‘sinin yeniden başvurusu yapıldığında değiştirilen herhangi bir detay olup olmadığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gurbacs bunun yanı sıra firmanın borsa yatırım fonları (ETF) üzerine görüşlerini de aktardı.

CNBC Crypto Trader’a konuk olan ünlü isim, yeni Bitcoin ETF başvurusunda birtakım değişiklikler olduğunu doğruladı. Yapılan değişimlerin gerek SEC, gerekse de kripto para piyasası katılımcılarından gelen geri dönütlerin birleşimini ele alarak yapıldığını belirten Gurbacs, bunları yaparken oldukça ince eleyip sık dokuduklarını da vurguladı.

Piyasa manipülasyonu önlemleri konusunda çok az bir değişim olduğunu belirten Gurbacs, firma tarafından yapılan değişikliklerin ilk başvuruya kıyasla ek 30 sayfalık bir rapora daha konu olduğunu ve Bitcoin’in neden ETF’ye hazır olduğu ile ilgili ”hardcore bir analiz” yaptıklarını belirtti.

ABD hükümetinin kapalı olmasından dolayı Bitcoin ETF başvurularını çekmenin güzel bir hamle olduğunu ifade eden Gurbacs, bunun istedikleri teklifi yapmaları için kendilerine yeterli süreyi verdiğini de ifade etti:

”Ben bu teklifin öncekine kıyasla çok daha güçlü olduğuna inanıyorum. Üzerinde bir yıldan uzun bir süre harcadığımız soruları cevapladık ve SEC ile diğer regülatörleri piyasa manipülasyonu hakkında eğitmek için iki yıla yakın bir süre verdik.”

Teklifin güçlendirilmesi açısından olumlu bir değişim yaşansa da, SEC’in 240 günün üzerinde bir cevaplama süresi olmasından dolayı yatırımcıların sabrının tükendiğini ve ETF’nin beklendiği kadar büyük etki yaratmayacağını söylemek mümkün. Yine de kripto para piyasasında her an her şey gerçekleşebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment