Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Variant’tan 450 Milyon Dolarlık İki Fon: Web3 ve DeFi Odaklı Olacak

Kripto para sektöründeki girişimlere yatırım yapan Variant, Web3 ve merkeziyetsiz finans odaklı iki yeni fon kurdu.

Variant tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, Web3 ve DeFi alanlarındaki fırsatları değerlendirebilmek için 300 milyon dolarhenüz erken aşamalarda olan start-up projelerine yatırım yapabilmek için 150 milyon dolar fon topladı.

Variant, kripto para sektöründeki ilk fonunu 2020 yılında kurmuştu. Şirket daha sonra 2021 yılında Atelier Ventures ile birleşmiş ve 110 milyon dolarlık başka bir fon oluşturmuştu.

Variant’ın portföyünde Magic Eden gibi NFT platformları, merkeziyetsiz bir kredi platformu olan Goldfinch ve merkeziyetsiz borsalardan Uniswap gibi isimler bulunuyor.

Şirketin açıklamasına göre kurulan bu iki yeni fon; merkeziyetsiz finans, blockchain altyapısı, tüketicilere yönelik geliştirilmiş Web3 tabanlı aplikasyonlar ve mülkiyet temalı deneysel çalışmalar olmak üzere dört ana alana ağırlık verecek.

Variant yönetimi, dijital token ve NFT teknolojilerinin kullanıcılara yepyeni deneyimler sunduğunu belirtirken, Web3 teknolojisinin geleceğine yönelik de iyimserliğini dile getiriyor. Firmanın ortaklarından Jesse Walden, konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Tarih boyunca, teknolojinin gitgide kötüleşip, zamanla ortadan kalktığı görülmemiştir. Aksine, zaman geçtikçe iyileşir. (Bu iyileşme), Web3 alanında üstel bir şekilde gerçekleşiyor çünkü bu alan hem açık kaynaklı, hem yazılıma dayanıyor hem de pek çok yetenekli isim bu alana giriyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!