Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vasil Güncellemesinin Ardından Cardano (ADA) Ağ Etkinliğinde Tarihi Zirve: NFT Aktivitesinde İlk Üçe Girdi

Cardano (ADA) Vasil güncellemesinin ardından işlem hızının artmasıyla birlikte ağ etkinliği tarihi bir zirveye ulaştı.

Cardano ağının kullanıcı aktivitesinde şimdiye kadar görülmemiş bir yükseliş yaşandı. Cardanoscan verilerine göre ağ üzerindeki kullanıcı işlemleri 19 Ekim’de en yüksek seviyeye ulaşarak 97.959‘a yükseldi. Söz konusu ani yükseliş, aylık bazda %75’lik bir artışa tekabül ediyor. Verilere göre ağ üzerindeki aktivitenin en büyük payını Cardano ağında alınıp satılan NFT’ler oluşturdu.

NFT aktivitesi konusunda Ethereum (ETH) ve Solana’nın (SOL) ardından üçüncü sırada konumlanan Cardano, 24 saat içinde 1,2 milyon dolarlık ticaret hacmine ev sahipliği yaptı. Verilere göre Cardano ağında merkeziyetsiz borsa (DEX) görevi üstlenen Muesliswap, son 30 gün içinde kullanıcı etkinliğinde %788 büyüme kaydetti.

Popüler yorumculara göre Cardano ağı üzerinde hızlı bir şekilde artan işlem hacminin sebebi Vasil güncellemesiyle birlikte ağ işlem hızının artması ve ücretlerin azalması olarak görülüyor.

Cardano hakkında yorumlarıyla tanınan Orbis analistli Sooraj söz konusu yükseliş hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Cardano’daki NFT hacmi inanılmaz. Ancak DeFi istatistiklerini bekleyin. DeFi protokollerinin gerçek devleri Cardano’da kullanıma girdiğinde veriler daha da inanılmaz olacak. Bu kripto kışı piyasalar için kötü olabilir ancak bu süreçte Cardano’da DeFi’nin yükselişini göreceğimize dair bir hissim var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!