Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Başkanı İkinci Bir Kripto Paranın İşaretini Verdi: Petro Gold

Devletdestekli bir haber kaynağı olan TelSsur‘a göre, Venezuela hükümetinin 20 Şubat‘ta çıkardığı kendi kripto parası olan Petro’nun yayımlanmasından sonra, Başkan Nicolas Maduro ikinci bir paranın yakın bir zamanda yayımlanacağını işaret etti.

Devletin bu seferki parası değerli metaller tarafından desteklenecek. Caracas’taki “Patria Para Todos” adlı partinin etkinliğinde Maduro şöyle bir duyuru yaptı:

“Petro dünyada eşi benzeri olmayan bir kripto para ve gelecek hafta piyasaya süreceğimiz bir sürprizimiz var; bu da Petro Oro(gold), altın tarafından desteklenecek ve çok daha güçlü bir alternatif.”

Petro’nun ICO’su 20 Şubat’ta açıldığından beri, söylenenlere göre 735 milyon dolar değerinde satış yaptı. ICO’lar adına basın tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

“Büyük sorunlardan mükemmel çözümlere! İlk dakikadan itibaren oyuna iyi bir giriş yaptık ve kazanmaya başladık: 735 milyon dolar veya 4.777 milyar yuan satın alım işlemlerinin ilk sonucudur.”

Halkın Da Desteği Var

Twitter’daki bazı Venezuelalılar #AlFuturoConElPetro ( Petro ile geleceğe doğru) hashtag’ini kullanıp, koinin yayımlanmasını destekledi. José David Cabello R adlı bir kullanıcı şöyle yazdı:

“Bütün karışıklıklara, ekonomik savaşa ve ablukaya inat #AlFuturoConElPetro! Barış ve Venezuela için!”

Piyasaya sürülmeden önce, Brezilya, Polonya, Danimarka, Honduras ve Norveç gibi ülkelerden gelen bazı yabancı yatırımcılar Petro almayı düşündüklerini söylediler. Koin başına hizmetler adına bir varil petrol tarafından da destekleniyor.

Venezuela şu anda geçen seneden itibaren %4.000‘den daha fazla bir oranla hiperenflasyonla karşı karşıya. Ulusal parası olan Bolivar ile beraber, değerinin %96‘sını kaybetmişti.

Başkanın yeni bir kripto para çıkarma kararı, ülkenin 9 Ocak’ta Petro’yu yasal olmayan bir birim olarak ilan eden muhalefet destekli kripto parlamentosunun fikirleriyle zıtlaşıyordu. Parlamentodaki eleştirmenler Petro’yu Maduro’nun Batı Venezuela tarafından uygulanan finansal yaptırımları engellemek için bulduğu bir yol olduğunu söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment