Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Başkanı Maduro, Petro’nun Değerini Yeniden Arttırdı!

Venezuela başkanı Nicolas Maduro, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde ulusal kripto para birimi Petro‘nun değerini yeniden arttırdığını açıkladı. Maduro’nun başından beri eleştirilen projesi Petro’nun değeri bu sefer 36.000 bolivara çıkardı.

‘Yeni Bir Parasal Sistem’

Başkan Nicolas Maduro, 14 Ocak tarihinde yaptığı bir duyuruda yeni parasal sistemi tanıttı ve dolar ile mücadele etmek için  asgari maaşın yanı sıra ülkenin kripto para birimini endeksli olduğu değeri de yükseltti. Ülke dünyanın en yüksek enflasyonu ile savaşmaya devam ederken, Güney Amerika ülkesinin lideri bu hamlenin ülkenin para birimini koruyacağını iddia etmekte.

”Büyük bir ittifak kurmak ve yatırım ile finansman için yeni formüller üretmek” istediğini belirten Maduro, yerel medyada da yaptığı açıklamalar ile kendisine yer buldu. Maduro yaptığı açıklamada asgari ücreti %300 arttırarak, aylık 18.000 bolivar yani 6.70 dolar zam yaptı. Petro’nun değeri ise dört katına çıktı. Maduro’nun yeni parasal sistemi Petro üzerine kurulu olacak ve başkan bu kripto para birimi ile planın ekonomiyi yeni önlemler ile beraber dengeleyeceğini düşünmekte.

 

Maduro geçmişte de böyle vaatlerde bulunmuştu. Geçtiğimiz Aralık ayında Petro fiyatı ciddi bir yükselmiş ve uzmanlar ile vatandaşlar bu durumdan hoşnutsuz olduklarını belirtmişlerdi. Asgari ücret geçtiğimi yıl içerisinde toplamda 5 defa arttı. Tartışmalı proje Petro için ise hala bir cüzdan yok ve cüzdanı indirmek için verilen linklerin hiçbirisi çalışmıyor. Venezuela hükümeti ise hala Petro satmaya ve alanlara sertifika vermeye devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment