Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Kardeşlerden ETF Açıklaması: SEC’in Endişeleri Var

Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşler, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF’sine ilişkin belli başlı endişeleri olduğunu açıkladılar.

Bitcoin yatırımıyla milyarder olan ve günümüzde Gemini adlı kripto para borsasının yöneticiliğini yapan Winklevoss kardeşler, Fortune Ledger için verdikleri bir röportajda Bitcoin ETF’si hakkında konuştular.

İkizler tarafından yapılan açıklamalara göre ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun şu ana kadar yapılmış ETF başvurulardan hiçbirini onaylamamasının belli başlı sebepleri bulunuyor.

Altı yıldır bir Bitcoin ETF’si kurmaya çalışan kardeşler, SEC’in ne zaman olumlu bir karar alacağını şu an için öngöremiyorlar. Ancak Winklevoss kardeşlerin tahminlerine göre eğer şirketler SEC’in endişelerini giderebilirler ise bir onay kararı gelebilir:

“Komisyon’un endişelerini anlıyoruz. SEC aslında sadece piyasanın daha fazla gözetlenmesini ve daha güvenli hale gelmesini istiyor. Piyasadaki manipülasyonların son bulmasını istiyor. Biz de bu yüzden Gemini olarak biz gözetim ekibi kurduk.”

Gemini Winklevoss tarafından yapılan açıklamalara göre Gemini, ABD’deki kripto para sektörünü belli bir düzene oturtabilmek için çalışmalara başlamış durumda. Gemini’deki yetkililer yerel sektördeki düzenlemelere katkıda bulunabilmek için Dijital Emtia Derneği adlı yeni bir örgüt kurmaya çalışıyorlar.

Cameron Winklevoss, SEC’ten gerekli izinleri alabilmek için kapsamlı çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini belirtiyor:

“Komisyon’un bu konuda biraz çekingen davranmasını anlayışla karşılıyoruz, ne de olsa daha önce hiç bu tarz bir ürün sunulmamıştı. İşleri düzgün halletmek istiyoruz. Bu yüzden biliyoruz ki sıkı çalışmak zorundayız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment