Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Hindistan’a Petro Kullanması Şartıyla Ham Petrol Ödemesinde İndirim Sağlayacak

Venezuela’nın Petro kripto para birimi ilginç bir başlangıç yaptı. Çeşitli ülkelerden açıkça gelen karşıt görüşlere rağmen, Venezuela hükümeti bu para biriminin yaygın kullanımını geliştirmek istiyor. Bu bağlamda Hindistan hükümeti Venezuela’dan ham petrolü %30 indirimle satın almak istiyor ve bu indirim yalnızca Hindistan’ın ödeme için Petro’yu kullandığı takdirde gerçekleşecek.

Petro başarılı olabilir mi?

Venezuela’nın kripto para biriminin bir tartışma konusu olduğu ortada. Bu yeni para biçimi hükümet ve diğer ülkelerden gelen bir direnişle karşılaşmakta. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri aylar önce bu ülkeye uygulanan yaptırımlar göz önüne alındığında bu proje hakkında çok mutlu değil. Petro ile birlikte Venezuela gelecekte karmaşık problemler oluşturabilecek bu yaptırımları etkin bir şekilde atlatabilecekti.

Bu muhalefete rağmen Venezuela yetkilileri hala Petro’nun genel kullanımını geliştirmek istiyorlar. Hindistan’a ham petrol alımlarında %30 indirim sunan önemli bir ilk adım atıldı. Bu indirim sadece Hindistan’ın ham petrolü Petro kripto para birimini kullanarak ödediği takdirde elde edilebilir. Haberler bu yeni kripto para birimi için ilginç bir zamanda geliyor. Venezuelalı blockchain uzmanları, Coinsecure ile bir anlaşma imzalamak için ülkeyi kısa süre önce ziyaret etti.

Anlaşmaya göre Coinsecure Hindistan’da Petro satmaya başlayacak. Bu durum kullanıcıların bu yeni kripto para birimiyle hem Bitcoin hem de Hindistan Rupisi’ne karşı işlem yapmasına izin verecektir. Bu bağlamda, Venezuela normal olarak kendi ulusal kripto para birimini daha da geliştirmek istiyor. Hindistan hükümeti tarafından henüz kabul edilmemiş olmasına rağmen böyle bir ham petrol anlaşması sunmak çok ilginç bir karar gibi gözüküyor.

Anlaşmanın Potansiyel Sonuçları

Petro’nun başlangıçtaki ilgisine rağmen, kripto para birimi çok fazla etki yaratmadı. Bu ulusal kripto para biriminin kullanımını teşvik etmek için resmi anlaşma bulunmamaktadır. Hindistan ile bir ortaklık kesinlikle Petro’yu tamamen yeni bir seviyeye yükseltecektir. Ancak bununla birlikte bu “onaylanmamış” para biçimine dahil olmak için yaptırımlar ve diğer yansımalar ile ilgili birçok endişe var.

Şimdilik Hindistan hükümetinin bu teklifi kabul edeceğine dair bir işaret yok. İki taraf arasındaki önceki görüşmelere göre bu durum kısa sürede değişebilir. Petro yeni yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gerçekleşeceğinden hala başlatılmadı. Bu olayların 20 Mayıs 2018’de gerçekleşmesi planlanıyor. Venezuela’nın hidrokarbonlarla ilgilenen bakan yardımcısı Angel Gonzalez Hindistan gibi ülkelerden Petro’ya büyük ilgi bekliyor.

Başkan Trump’ın halihazırda bu kripto para birimini yasaklama kararı ile, gelecekte ne olacağı belirsizliğini koruyor. Venezuela bu parayı bu yıl ve 2020 yılı arasında resmi para biçimi yapmak istiyor. Bu iddialı bir hedef ancak elde edilmesi mümkün olabilir. Petro gelecek zamanlarda tartışma konusu olmaya devam edecek. Petro dünyanın ulusal petrol rezervlerine bağlı ilk kripto para birimidir. Ancak bununla birlikte Petro aynı zamanda mevcut yaptırımları atlamanın “yasadışı” bir yolu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment