Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Hükümeti Kripto Para İşlemlerini Düzenlemeye Başladı

Venezuela Hükümeti geçtiğimiz gün kripto para havalelerini resmi olarak düzenlemeye başladı.

Venezuela’da SUNACRIP adıyla faaliyet gösteren ve kripto para sektörünü düzenlemekle, gözetlemekle ve denetlemekle sorumlu olan kuruluş geçtiğimiz günlerde yeni bir duyuru yayınladı. SUNACRIP tarafından yayınlanan bu duyuruya göre Venezuela Hükümeti, ülkedeki kripto para havalelerini resmi olarak düzenleme kararı aldı.

Bundan böyle Venezuela’da kripto para ile para gönderen veya alan vatandaşlar, aylık olarak belirlenen belli bir limit doğrultusunda işlem yapmak zorunda kalabilirler. Bu vatandaşlar ayrıca kripto para ile yaptıkları işlemlerin belli bir kısmını hükümete vermek durumunda bırakılabilirler.

Venezuela Hükümeti tarafından hazırlanan yeni planlar, SUNACRIP’in kripto para alanındaki yetkililerini kuvvetlendiriyor. Bu yeni planlara göre SUNACRIP çeşitli kripto paraların değerini Egemen Bolivar üstünden belirleyebilir, belli başlı kripto para işlemlerine ilişkin veri talebinde bulunabilir, kripto para işlemlerine yeni vergiler ve limitler getirebilir.

Hükümet tarafından yayınlanan bildiriden bir kesit şu şekilde:

“Bu kararnamede bahsedilen havale göndericileri, toplam havale miktarının en fazla yüzde 15’lik kısmını SUNACRIP’e komisyon olarak ödeyeceklerdir.”

Yine hükümet tarafından yayınlanan bildiriye göre SUNACRIP ayrıca kripto para ile yapılan havale işlemlerinden işlem başına 0.25 euro değerinde ücret kesebilecek.

Venezuela’daki yetkililerin aldıkları bu yeni kararlar ülkedeki kripto para sektörünü tam olarak ne yönde etkileyecek bilinmiyor. Dash’in CEO’su olan Ryan Taylor, Venezuela’daki vatandaşların bankalara güvenemediklerini ve bu yüzden kripto parayı tercih ettiklerini söylemişti.

Hükümetin getirdiği bu yeni standartlar ülkedeki kripto para kullanımını ne yönde etkileyecek göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment