Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lise Ekibi Clearmatics’in Düzenlediği Blockchain Yarışmasında Üçüncü Oldu!

Dağıtık defter teknolojilerinin bankalar içerisinde nasıl işlem yaptığını anlamak karışık gibi gözükse de, kurumsal blockchain ağlarını çeşitlendirip farklı kurumlara hitap edecek şekilde değiştirmek çok daha büyük bir zorluk gibi gözükmekte.

Bütün bunlara rağmen bir lise ekibi söz konusu yarışmada ciddi bir derece elde etmeyi ve blockchain teknolojisinin yeni nesillerde de bilindiğini ve geliştirilmekte olduğunu kanıtladı. İngiltere tabanlı Bedford Lisesinin öğrencileri, Londra tabanlı blockchain startup firması Clermatics tarafından sunulan ve Barclays Rise fintech merkezinde gerçekleştirilen blockchain yarışmasının üçüncüsü oldu.

Temel olarak bir hackathon tarzında düzenlenen etkinlikte, blockchain ağlarının iş birliği arasında çalışması amaçlanmaktaydı ve Clearmatics firmasının Ion isimli iş birliği protokolünün, Hyperledger Fabric ve Ethereum gibi iki blockchain ağı arasında veri alış verişi veya işlem değiş tokuşu için kullanılması deneniyordu.

Bilgisayar bilimi öğrencilerinin rakipleri ise Santander veya Barclays gibi dünyanın en büyük bankalarında görev alan blockchain uzmanları ve Web3j hatta Adhara gibi bilinen startup firmalarının yetkilileriydi. Bedford kurumunun bilgisayar bilimi öğretmeni ve departman başkanı Dr. David Wild, konu hakkında yaptığı açıklamada lise takımının etkinlikten iki gün öncesine kadar kurumsal blockchain teknolojisi hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını vurguladı.

Aslında bu galibiyet teknolojinin yeni nesillerde olan geleceğinin ne kadar parlak olduğunu ve blockchain teknolojisini öğrenme konusunda çeşitliliğin had safhada olabileceğini de kanıtladı. İnsanlar her geçen gün blockchain teknolojisini farklı bir şekilde geliştirmeye devam ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment