Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network Protokolünün Kapasitesi Yüzde 15 Oranında Arttı

Bitcoin ağı için özel olarak geliştirilen Lightning Network protokolü hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

1ML.com adlı bir site tarafından yayınlanan verilere göre Lightning Network ağındaki aktif düğümlerin, kanalların ve genel işlem kapasitesinin geçtiğimiz bir ay içerisindeki sayısı rekor seviyelere ulaşmış durumda.

Bitcoin ağındaki ölçekleme, hız ve kapasite sorunlarını çözmesi beklenen Lightning Network protokolü geçtiğimiz ay içerisinde oldukça kayda değer bir performans sergiledi.

1ML.com verilerine göre bu protokoldeki düğümlerin sayısı yüzde 14.55 oranında artarak 6 bin 85’e, kanalların sayısı yüzde 27.2 oranında artarak 24 bin 647’ye, ağ kapasitesi ise yüzde 15 oranında artarak 656 adet Bitcoin’e çıktı.

AMBCrypto gibi kaynaklara göre Lightning Network’ün son zamanlarda özellikle çeşitli sosyal medya platformlarında popüler hale gelmesi, protokolün yaşadığı büyümeyi oldukça ciddi ölçüde etkiledi. Lightning Torch adıyla başlatılan ve Bitcoin kullanıcılarının birbirlerine işlem gönderdikleri oyun, bu protokolün tanınırlığını artırdı diyebiliriz.

Lightning Torch adlı oyuna Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey’nin de katılması, Lightning Network protokolünün popülerliğini iyice artırdı.

Jack Dorsey geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde kripto paralarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu ve kripto para topluluğundaki isimlerin desteğini kazandı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde paylaştığımız bir yazıda Dorsey’nin kripto paraların geleceği hakkında yaptığı yorumları aktardık. Dorsey konu hakkında yaptığı açıklamalarda “Bitcoin’in İnternet’in standart para birimi” haline geleceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment