Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Kripto Paralar İçin Bir Merkez Bankası Kuracak

Venezuela Ulusal Kurucu Meclisi, kripto para birimleri için merkez bankası oluşturulmasını amaçlayan bir anayasa değişikliğin hazırlıyor.

Kripto para birimleri için bir merkez bankasının oluşturulmasının yanı sıra, yüksek mahkemenin üzerinde olacak ayrı bir mahkeme de oluşturulacak.

Konu ile ilgili detaylar henüz açıklanmamış olsa da oluşturulacak projenin taslağının 35 gün içerisinde meclise sunulması bekleniyor.

Meclisin 1999 anayasasındaki değişimleri üzerinde çalışan en etkili üyelerinden bir tanesi olan Hermann Escarra, oluşturulması düşünülen yeni kurumun anayasa, para ve maliye politikaları işlevine sahip olacağını belirtti.

Taslakta yer alan anayasa değişiklikleri, özellikle petrol sektöründeki şirketler başta olmak üzere yerel şirketler için yabancı yatırımlara erişim sağlayacak.

Temmuz ayı sonunda Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, yeni bir Venezuela parası oluşturacaklarını söylemişti. Bolivar Soberano, Bolivar Fuerte’nin yerini alacak ve Petroya sabitlenecek. Ayrıca hiperenflasyon dolayısı ile 5 sıfır atılacak.

Petro hiçbir yerde kullanılmayan bir para birimi. Venezuela’nın bunu destekleme çabası da birçok kişi tarafından “shitcoin” olarak kabul edilmesine neden oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment