Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tyler Winklevoss: ‘Wall Street Zamanla Kripto Para Piyasasına Girecek’

Bitcoin’in ilk milyarderleri olarak bilinen Winklevoss ikizlerinden Tyler Winklevoss, Wall Street’teki yatırımcıların kripto para piyasasına giriş yapmaları için biraz “zaman gerektiğini” söyledi.

Kripto para borsalarından Gemini’nin sahibi olan Winklevoss ikizleri, bundan bir süre önce Bitcoin ETF’si için ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunmuşlardı ancak ikizlerin başvurusu reddedilmişti. Bloomberg’e röportaj veren Tyler Winklevoss, SEC’den gelen bu olumsuz kararın kendilerini durdurmayacağını belirtti.

Winklevoss ikizleri daha önce de aynı başvuruda bulunmuş ve yine ret cevabı almışlardı. Ama SEC’e yaptıkları iki başvurunun da reddedilmiş olması, Winklevoss ikizlerin moralini pek bozmamış gibi görünüyor. Tyler Winklevoss, her ne kadar kurumsal yatırımcılar henüz kripto para piyasasına giriş yapmamış olsalar da Gemini’yi geliştirmek ve büyütmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.

Borsanın CEO’su olan Tyler Winklevoss, kurumsal yatırımcıların da kripto para piyasasına giriş yapacaklarını ancak bunun için önce biraz zaman gerektiğini belirtiyor:

“Wall Street’tekiler kripto paraları ciddiye alıyorlar. Ama buna rağmen Wall Street’teki firmaların çoğu kripto para piyasasına giriş yapmıyor ve piyasa hala büyük ölçüde bireysel yatırımcılara dayanıyor. Bu durum zamanla değişecek ama zaman lazım.”

Gemini’nin yaptığı başvurunun SEC tarafından reddedilmesi kripto para piyasasındaki fiyatları olumsuz yönde etkiledi. Bazı isimler VanEck/SolidX tarafından başvurusu yapılan fonun onaylanacağını düşünüyorlar ancak SEC bu başvurunun değerlendirmesini Eylül ayına erteledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment