Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımı İçin Kredi Çeken Yatırımcı Bankaya 160 Bin Dolar Borçlandı

Kripto para yatırımının bazen epey riskli olabildiğini biliyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan bir yatırımcı, piyasaya giriş yapmak için bankadan yüklü miktarda kredi çekti ve şu anda çektiği kredinin acısını yaşıyor.

Abu Dabi’de yaşayan yatırımcı, bankadan 139,500$ değerinde borç aldı ve kripto para yatırımı yaptı. Ancak kendisi yaptığı yatırım sonucunda yüzde 85’lik bir kayıp yaşadı.

Reddit‘te ‘Cryptohomie’ adıyla tanınan ve Abu Dabi’de yaşayan talihsiz yatırımcı, bankadan 338 bin Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (139,500$) değerinde borç aldı. Aralık 2017 dönemlerinde bankadan borç alan yatırımcı, kripto para piyasasına giriş yapmak için Bitcoin’in zirveyi gördüğü anı seçti.

Kripto para piyasasından umduğunu bulamayan yatırımcı, 14 Aralık 2021 tarihine kadar bankaya aylık 3,381$ değerinde ödeme yapmak durumunda kaldı. Cryptohomie’nin ödeyeceği toplam borç faiziyle birlikte 162,333$ gibi bir değere ulaşıyor. Kendisinin Reddit üzerinden yaptığı bir yorum şu şekilde:

“Özgürlüğümü geri kazanmama hala üç buçuk yıl var. Boş yere çalışıyorum ve yüzde 85 kaybım var.”

Cryptohomie, bankadan aldığı parayı Stellar Lumens, NEO, Litecoin, Ethereum ve birkaç “çöpkoin’e” yatırdı. Reddit’teki diğer kullanıcılar ise kendisinin nasıl bankadan bu kadar yüklü miktarda borç almayı becerdiğini merak ediyorlar.

Cryptohomie, diğer kullanıcıların merakını gidermek için de bazı yorumlar yaptı ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bankalardan yüklü miktarda kredi çekmenin “çantada keklik” olduğunu söyledi.

Talihsiz yatırımcı, neden böyle bir yatırım yaptığıyla ilgili gelen soruları yanıtladı ve şunu söyledi:

“32 yaşındayım ve bu benim ilk spekülatif yatırımımdı. Sanırım bu yaşlardayken çocuk, fatura gibi sorumluluklarınız olsa dahi pervasızca davranıp ciddi riskler alıyorsunuz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment