Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Merkez Bankası Kripto Para İşlemlerini Onaylayacak

Venezuela Hükümeti ülkeye uygulanan yaptırımlarla mücadele edebilmek için yeni seçenekler aramaya devam ediyor.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalara göre hükümet devlet içerisindeki kripto para kullanımını artırmaya çalışıyor.

Çare Kripto Para

ABD gibi ülkelerin yaptırımlarıyla mücadele eden Venezuela Hükümeti, çareyi kripto parada arıyor.

Ülkenin Devlet Başkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda Venezuela’nın “kripto para dünyasında aktif bir rol oynadığını” söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası ülkedeki herkesin bankacılık işlemlerinden faydalanabilmesi ve herkesin merkez bankasındaki hesapları kullanarak hem yurt içinde hem yurt dışında işlem yapabilmesi için yakında yeni araçları devreye sokacak.

Finance Magnates tarafından yapılan habere göre Maduro tarafından yapılan bu açıklamalar ülkedeki kripto para kullanıcıları için epey önemli. Çünkü bu açıklamalar, Venezuela Merkez Bankası’nın kripto para işlemlerini kabul etmeye başlayacağının bir göstergesi olarak görülüyor.

Petro’nun Durumu

Venezuela Hükümeti geçtiğimiz sene Petro adlı yeni bir kripto para geliştirmiş ve bunu ülkenin petrol rezervleriyle desteklemeye başlamıştı.

Ülkenin mali durumunu düzeltmesi beklenen bu kripto para henüz beklenen verimi verebilmiş değil. Bu da gerek uluslararası camianın gerekse Venezuela’daki muhaliflerin tepkisini çekiyor. Muhalefet lideri Juan Guaido, Petro projesini epey ağır bir şekilde eleştirmiş ve şu yorumu yapmıştı:

Mevcut rejimin kripto para kullanmaya başlaması bir çaresizlik göstergesidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment