Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki Bitcoin Hacmi, Elektrik Kesintisi Yüzünden İnanılmaz Düşüş Yaşadı

Bitcoin, en çok kullanıldığı ülkelerden birisi olan Venezuela içerisinde yaşanan mevcut elektrik sıkıntısından dolayı adeta büyük bir darbe aldı. Bilindiği üzre Venezuela şu sıralar ekonomik krizin yanı sıra aynı zamanda yönetimsel bir kriz de yaşamakta ve geçtiğimiz günlerde ülkedeki bütün elektrik şebekelerine bir saldırı gerçekleştirildi ve ülke günlerce elektriksiz kaldı.

Tabii ki bundan Bitcoin alım satımları da zarar gördü. Yerel eşler arası Bitcoin alım satım platformu LocalBitcoins tarafından sağlanan verilere göre 9 Mart tarihinde biten hafta içerisindeki Bitcoin alım satım hacmi %40 civarında bir düşüş yaşadı. 7 Mart tarihinde başlayan elektrik kesintisinin 23 Venezuela eyaletinden 18’ini tamamen etkilediği biliniyor ve Başkent de elektrik kesintisinden etkilenen yerlerden birisi oldu.

Hiper-enflasyon da elektrik kesintisi ile beraber artmaya devam ediyor ve Venezuela vatandaşları ellerindeki paranın değerini koruma konusunda sadece Bitcoin gibi kripto para birimlerine sahipler. Localbitcoins platformunun ticari hacmi elektrik kesintisinden önce tüm zamanların en yüksek rekorunu kırmıştı ancak elektrik kesintisi bu durumu tamamiyle tersine çevirdi.

25 milyar bolivar değerine ulaşan BTC alım satım hacmi, kesinti sonrası 14 milyara kadar geriledi. Venezuela’lı ünlü ekonomist ve yazar Carlos Hernandez, Bitcoin hacminde yaşanan düşüşün direkt olarak elektrik kesintisi ile bağlantılı olduğunu ve halkın hala BTC’ye güvendiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment