Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee’den Yeni Bitcoin Tahmini: Boğalar 2019 Yılında Gelecek!

Fundstrat‘ın kurucularından birisi olan ünlü analist Tom Lee, geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı fiyat tahmini ile ilk başta umut yaratsa da, daha sonra bu tahminin en ufak bir ihtimalle bile doğru çıkmaması nedeniyle sert şekilde eleştirilerin kişilerden birisi olmuştu.

Bitcoin‘in ilk olarak 25.000 dolar, sonra 20.000 dolar, en son da 10.000 dolara çıkacağını belirten Lee, 2019 yılının başlarında artık kripto para tahmini yapmayacağını belirtse de, ünlü isim geçtiğimiz günlerde CNBC’ye verdiği bir demeçte Bitcoin hakkında önemli açıklamalarda bulunmayı ihmal etmedi.

14 Mart tarihinde yaptığı açıklamalarda 2019 yılının toparlanma yılı olacağını dile getiren ünlü analist, küresel piyasalarda risklerin artmakta olduğunu ve bunun Bitcoin için pozitif olduğunu vurguladı. Doların geçtiğimiz yıl olduğu gibi yükselmediğini de vurgulayan Lee, Bitcoin için durumun olumlu gözüktüğünü dile getirdi.

Bitcoin 6.000 Dolar Seviyesini Onarmalı

Tom Lee bunun yanı sıra kripto para birimleri ile ilgili farkındalığın da ciddi bir artış yaşadığını ve bu durumun zaten değişmekte olan piyasaları iyice değiştirebileceğini dile getirdi:

”Fidelity dijital depolama çözümleri sunacak. Bakkt bir borsa piyasaya sürecek. Biz şimdiden birkaç adet üst düzey katkı gördük ve emeklilik fonları da bu yıl yeni paralar yatıracak.”

Ünlü analist son olarak Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamasının kritik bir indikatör olduğunun altını çizdi. Bitcoin’in 4.000 dolar civarındaki fiyat seviyesini koruması durumunda Ağustos ayına kadar 200 günlük hareketli ortalamasını geçeceğini de dile getiren Lee, asıl onarılması gereken hasarlı bölgenin 6.000 dolar ile 3.100 dolar arasındaki düşüş olduğunu belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment