Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Lightning Network, XRP, Litecoin ve EOS’un Toplamından Daha Fazla Aktif Ağ Düğümüne Sahip!

Bitcoin‘in Lightning Network protokolü ilk piyasaya çıkmasından bu yana kripto para ekosistemindeki en kullanışlı ve önemli ölçeklenebilme çözümlerinden birisi olmaya devam ediyor. Bitcoin blockchain ağında ek kanallar açarak ağın yoğunluğunu azaltmayı ve işlem ücretini düşürerek işlem hızını arttırmayı hedefleyen LN, ilk olarak 2018 yılının Ocak ayında Bitcoin ağına entegre edilmişti.

LN’nin ilk başlangıcından bu yana bir yılı aşkın bir süre geçmiş olsa da, söz konusu protokol yeni yeni popüler ve aktif bir hal almaya başladı. Longhash.com tarafından elde edilen verilere göre Lightning Network bünyesinde 3.884 adet aktif ağ düğümü ve aktif kanallar var. Bitcoin ve Ethereum sırasıyla 10.603 ve 7.580 ile en çok aktif düğüme sahip olan iki kripto para birimi olarak öne çıkmakta.

Top 10 içerisindeki diğer önemli kripto paralardan olan Litecoin, XRP ve EOS’un toplam ağ düğümü sayısı ise yaklaşık 3.300 seviyelerinde ki bu da Lightning Network’un ne derece büyüdüğünün bir kanıtı olarak kıyaslama şeklinde ortaya koyulabilir.

Basın saatine göre Lightning Network kanallarında 3 milyon dolardan daha fazla değere sahip BTC tutulmakta ki bu yaklaşık olarak 760 BTC’ye eş değer. Ağ içerisinde bu kadar çok Bitcoin tutulması 2018 yılının Şubat ayından bu yana %100 civarında bir kanal kapasitesi artışı yaşandığını kanıtlıyor. Aşağıdaki grafik kanallardaki BTC değerinin ne kadar arttığının göstergesi olmanın yanı sıra, LN’nin ilk günlerden bu yana her zaman yükseliş yaşadığını da kanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment