Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kripto Para Borsası Monero’ya Yeni Pariteler Eklediğini Duyurdu!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak tanınan Binance, 14 Mart tarihinde kendi resmi internet bloğundan yaptığı bir duyuruda gizlilik odaklı kripto para birimi Monero‘ya (XMR) yeni alım-satım pariteleri eklediğini açıkladı.

Binance, konu hakkında yaptığı açıklamada Monero’ya yeni parite olarak Binance Coin (BNB) ve Tether’in (USDT) eklediğini vurguladı. Konu hakkında ünlü sosyal medya platformu üzerinden açılan gönderide, Tether ile ilgili ufak bir tartışma da çıktı. Akuukka isimli kullanıcı Tether yerine USDC veya TUSD stabil koinlerinin eklenmesinin daha iyi bir hamle olabileceğini belirtti. Söz konusu kullanıcı ”neden Tether’in olmaması gerektiği” sorusuna, USDT’nin yakın zamanda yaptığı güncellemeyi örnek göstererek cevap verdi.

Bilindiği üzre Tether sitesinde yaptığı yeni bir güncellemede artık sirkülasyondaki her bir USDT’nin fiziki 1 dolara denk olmayacağını ve bunlara firmalara verilen borçların ve buna benzer hesapların da dahil edileceğini belirtti.

Gizlilik odaklı kripto para birimleri arasında en eskilerden birisi olarak tanınan ve toplam piyasa hacmine göre bunların arasında en yüksek değere sahip olan Monero, geçtiğimiz günlerde büyük bir güncelleme geçirdi. Monero yeni yaptığı hard fork ile toplamda dört önemli değişiklik getirse de, bunların en önemlisi şüphesiz ASIC tabanlı madencilik cihazlarının ağda kazım yapmasının zorlaştırılması ve engellenmesi oldu.

Söz konusu güncelleme sonrası Monero hashrate’inde görülen ciddi düşüş ASIC cihazlarının ne oranda madencilik yaptığının kanıtı olarak gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment