Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki Bitcoin Ticari Hacmi, Maduro’nun Petro Açıklamasından Sonra Yeni Rekor Kırdı

Hiper-enflasyonun pençesinde bulunan Venezuela’nın son günlerde çok konuşulan projesi Petro, geçtiğimiz günlerde resmi olarak Maduro tarafından duyurulmuş ve kullanıma sokulmuştu. Venezuela‘nın ulusal kripto para birimi Petro1 Ekim Pazartesi günü yapılan tören ile resmi olarak piyasaya çıkarıldı.

Maduro yaptığı yayın sırasında Petro hakkında şunları ifade etti:

”Diğer dijital para birimlerinin aksine, Petro’nun madenciliğinin yapılması gerekmiyor çünkü bu zaten bir değere sahip ve Venezuela petrolü ve madencilik kaynakları ile korumaya alınmış.”

Bunun yanı sıra Maduro, 5 Kasım tarihi itibariyle Petro ile Avro, Dolar, Ethereum, Bitcoin satın alabileceğini de müjdelemişti. Ancak görüşüne göre Maduro’nun açıklamaları insanları Petro yerine Bitcoin almaya itti. Localbitcoins isimli Bitcoin borsasının açıkladığı istatistiklere göre, Venezuela halkı geçtiğimiz Cumartesiye kadar olan bir haftalık süreçte 1073 BTC (7.1 milyon dolar) değerinde işlem yaptı ve bu 2013 yılının başlangıcından beri bir rekor.

Daha önce elde edilen rekor 898 BTC civarındayken ondan önce 879 BTC aynı şekiled anılmıştı. Halkın Petro’ya olan güveni söz konusu kripto parayı aktif olarak hiçbir yerde görememelerinden dolayı azalırken, hükümetin geçenlerde yaptığı pasaportlar sadece Petro ile satın alınacak açıklaması sonrası da işler iyice çığrından çıktı. Bunun arkasındaki sebep ise yeni pasaportların 2 petro olacağı, 2 petro’nun ise yaklaşık 115 dolar yani askeri ücretin dört katı olmasından kaynaklanmakta. Bunun yanı sıra ek işlem ücretleri de 1 Petro tutmakta ve halk gerçekten bunu karşılama konusunda ciddi sıkıntılar çekmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment