Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Ethereum 2.0 İçerisindeki Gelişmelerin Önemini Vurguladı

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakın zamanda katıldığı San Francisco etkinliğinde, Ethereum 2.0 ve bu güncellemenin Ethereum blockhain ağı için olan öneminden söz etti. Bunun yanı sıra güncellemenin çıkacağı tarih hakkında da açıklamalarda bulundu.

Buterin ilk olarak Ethereum 2.0′ın  farklı konseptlerin hepsine hitap eden bir terim olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra söz konusu farklı konseptler bütün Ethereum ekosistemini yeniden canlandırmak için gereken yolu açmakta kullanılacak. Ethereum topluluğu ve geliştiricileri ciddi bir süredir Ethereum 2.0 üzerinde çalışmalar yapmaktaydı.

Ekip şu an Casper ve Sharding isimli Proof-of-Stake protokollerine odaklanmış durumda. Buterin bunun yanı sıra gelecek nesil Ethereum’un soyutluk ve geliştirilmiş protokol ekonomisi gibi çeşitli geliştirmelere de ev sahipliği yapacağını ifade etti. Başarılı geliştirici konu hakkında şunları dile getirdi:

”Ethereum 2.0 temel olarak bütün bu geliştirmeleri bir araya getirip, bizim mümkün olan en iyi genel amaca hizmet eden blockchain dizaynı dediğimiz şeyi yaratmak için kullanacak Ethereum’un yeni versiyonu olarak tanımlanabilir.”

Buterin bunun yanı sıra hedeflerinin Ethereum’u, Ethereum 2.0’ın da ilerisine götürecek bir yol haritası çizip bunu bir iki yıl içerisinde gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. Vitalik Buterin çalışmalar üzerine yaptığı araştırmaların kendisini iyimser bir moda soktuğunu ve araştırmacı bakış açısıyla şu an teorik olarak çözülmemiş hiçbir sorun kalmadığını vurguladı. Bu detayların arasında güvenlik, onaylama ve ölçeklenme de yer alıyor. Zaman konusunda da açıklamalar yapan Buterin, projenin test aşamasına yakında geçeceğini umuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment