Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki Bitcoin Ticari Hacmi Rekora Koşuyor!

Bitcoin (BTC) geçtiğimiz haftanın başlarında inanılmaz bir ivme yakaladı ve 4.200 doları aştıktan sonra 5.200 dolara kadar çıkarak, birçok kripto para yatırımcısının solmaya başlayan umutlarını yeniden tazeledi. Tabii ki BTC’nin yükselişi ile dünyanın dört bir yanındaki traderlar da kripto para alımına başladı ve bu durum birçok kripto para platformunda yeni rekorlara yol açtı.

Güney Amerika’nın Bitcoin Rekoru

Coin Dance kaynağının aktardığı verilere göre Güney Amerika içerisindeki LocalBitcoins, Paxful ve Bisq gibi eşler arası Bitcoin borsaları 6 Nisan ile biten hafta boyunca inanılmaz bir BTC alım satımına tanıklık etti. Geçtiğimiz yıl stabil bir şekilde artış yaşayan Venezuela içerisindeki LocalBitcoins hacmi, geçtiğimiz hafta yeni bir rekora imza attı ve toplamda 26.4 milyarlık bolivar değerinde BTC alım satımına ev sahipliği yaptı.

bitcoin price localbitcoins venezuela

Venezuela içerisinde yaşanan hem ekonomik hem de siyasi durumlar, ülkenin itibari parasının sokaklara atılacak kadar değer kaybetmesine yol açtı ve birçok vatandaş çareyi Bitcoin veya Dash gibi kripto para birimlerine yönelmekte buldu. Venezuela hükümeti ve başkan Nicolas Maduro geçtiğimiz  2018 yılında kendi ulusal petrol destekli kripto para birimi Petro’yu piyasaya sürmüş olsa da, söz konusu kripto para ülkeden pek destek görmedi ve vatandaşlar bunun sadece kara para aklamak için devlet tarafından kullanıldığını iddia etmekte.

Venezuela’nın yanı sıra Arjantin ve Kolombiya içerisinde de LocalBitcoins platformu üzerindeki Bitcoin hacmi adeta rekora koşmakta. Peru, Şili ve Meksika içerisinde de ciddi bir artış olmasa da, önceki tarihlere göre ufak çaplı bir tırmanma yaşandığını inkar etmek mümkün değil.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment