Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BMW ve General Motors, Yeni ‘Sürücüsüz’ Araba Modelinin Verileri İçin Blockchain Kullanmak İstiyor

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden ikisi olan BMW ve General Motors’un önümüzdeki yıllara damga vurması beklenen sürücüsüz araba konseptine Blockchain dokunuşu yapmak istedikleri ifade edildi.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde, bu arabalardan elde edilecek verilerin Blockchain aracılığı ile paylaşılması konusunda iki firmanın da son derece ciddi bir çalışma içinde olduğu ifade edilirken, süreçle ilgili yeni bir birimin de kurulduğu bilgisine ulaşıldı.

Aktarılan bilgilere göre, AVDM adı verilecek olan bu çalışma grubunun en yetkili isminin General Motors global inovasyon şefi Michal Filipowski olacağı belirtilirken, Filipowski konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

”AVDM çalışma grubunda görev alacağım için çok mutluyum. Bundan sonraki süreçlerde diğer üreticiler ile birlikte çalışacağız ve bu konuda ilerlemeye gayret göstereceğiz.”

Bu grupta aynı zamanda BMW’nin de kurucu üye olarak görev alacağı ifade edildi. Alman merkezi otomotiv devinin de, aynı sektördeki diğer katılımcılar gibi bu araçlardan elde edilecek veri setlerine çok önem verdiği belirtilirken, bu kadar fazla ve karmaşık sayıda verinin ele alınması için şirketin Blockchain teknolojisinden faydalanmayı umduğu da kaydedildi.

Yakın bir süre içinde dünyanın bazı bölgelerinde kullanıma girmesi planlanan bu araba tipine Blockchain dokunuşu yapılacak olması da, ‘Yeni teknolojilerin birlikteliği’ olarak yorumlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment