Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VersaBank’i Kripto Kasası İçin 2 Kullanıcı ile Anlaşıldı

Dijital ve yalnız Kanada‘da çalışmalarda bulunan bir banka olan VersaBank, 2 kullanıcısına kripto para kasası servisini kullandırtmaya başlamaya çok yakın.

Pazartesi günü bankanın iki mutabakat anlaşması -biri bir kripto para borsası diğeri ise kripto para temelli bir fon ile olan- imzaladığını duyuruldu.

Versa bildirgesinde bu anlaşmalarla “VersaVault’ın sağlayacağı emanet hizmetleri ve blockchain temelli kiralık kasa uygulamasının başlangıcı” hakkında tartışmaların çabuk ilerlemesi için gerekli ortamı oluşturmayı hedeflediğini de belirtti.

Bankanın başkanlığı ve CEO’luğu görevlerini yürüten David Taylor:

“Borsa ve fonların gereksinim duyduğu hatasız hizmetleri sağlayan bir ürün geliştirmek ile bağlantılı olarak iki türden işletmeyle de bizim gerekli geri bildirimleri almamıza yarayacak birer anlaşma imzaladık. Böylelikle bu hizmetleri küresel boyutta diğer borsa, fon ve dijital varlık tutucularının da kullanımı için piyasaya sürdüğümüzde hepsinin özellikli ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet veriyor olacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Banka, VersaVault ismi verilmiş dijital mülk depolama servisinin tanıtımını ocak ayında yaparken kripto paralar olarak yorumlayacağımız dijital kıymetler için “koşulsuz bir gizlilik” ve güvenlik temin edeceği iddiasında da bulunmuştu.

VersaBank bu servisini ileride küresel boyutlara taşımayı planlıyor ve konu ile ilgili Bloomberg‘e Ocak ayında aktarılanlar VersaVault’un kullanıma haziran ayında sunulmasının beklendiğini gösteriyor.

Bloomberg‘e aktardıkları: “Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hızlıca popülarite kazanıyor ve dijital varlık tutucuları da değerli mülklerin daha az güvenli “dijital depolama” seçeneklerinde bulundurulduğu sebebiyle yitirilişini tecrübe etti. Bankalar her zaman fiziksel varlıkları saklamak için en güvenilir yer olarak bilindi ve VersaVault’un amacı artık dijital varlıklarınız için de güvenilir bir depolama alanı yaratmak.” şeklinde devam ediyor.

VersaVault, London, Ontario merkezli “elektronik şubesiz bankacılk” çalışma modelini benimsemiş ve başlıca mevduat ile finansman alanlarında faaliyet gösteren VersaBank’in kripto para endüstrisine ilk atılımı niteliği görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment