Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vietnam’ın En Büyük Telekom Şirketi, Blockchain ile İlgili Çalışmalar Yapacak

Viettel Enterprise Solutions şirketi, yaptığı açıklama ile 5 yıl sonra Vietnam’da Blockchain alanında lider bir şirket olmak için, Blockchain teknolojisine ciddi bir yatırım yapacaklarını açıkladı. Çıkan haberlere göre, Vietnam’ın en büyük telekominikasyon şirketi olan Viettel Group’un iştirak şirketi olan kurum, teknolojiye yatırım yapmak ve Blockchain ile ilgili çalışmalar yapmak için ciddi bir bütçe ayırdı.

Blockchain at Viettel isimli bir etkinlkte konuşan şirketin başkan vekili Ngo Vinh Quy, yaptığı açıklamada şu anda değişen ve dönüşen dünyada lider bir rol üstlenmek istediklerini ifade ederken, şirket olarak hem insan hem de maddi anlamda yeterli kaynakları olduğuna vurgu yaptı. Blockchain için olumlu ifadeler kullanan yetkili isim, şunları söyledi:

”Blockchain sınırları olmayan bir ekosistem. Viettel için en zorlu süreç kesinlike en kaliteli teknolojiyi üretmek olacak. Bizler, günlük hayatta en fazla işe yarayacak teknolojik gelişmelerin peşindeyiz ve de çalışmalarımızı bu yönde yapmayı planlıyoruz.”

Sağlık sektöründe Blockchain odaklı çalışmalar yapan şirket, Blockchain sayesinde tüm sağlık sistemi parçalarını birbirine bağlamayı planlıyor. Taslak halinde olan projenin, yakın bir süre içinde Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli onayı alması ve kullanıma girmesi beklenirken; artık hastaların tüm medikal kayıtları bu sayede hem doktorlar, hem de diğer sağlık katılımcıları tarafından kolaylıkla görülebilecek ve bu şekilde hastaların alacağı tedaviler ve izleyecekleri yol daha efektif ve kaliteli bir şekilde onlara aktarılacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment