Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Bitcoin Cash Modelini Ethereum’da Kullanabilir

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum ağı ile ilgili olarak bazı değerlendirmeler yaptı ve Bitcoin Cash’in sahip olduğu modelin, Ethereum’ın kısa vadede ölçeklendirilmesinde kullanılmasının uygun olabileceğini ifade etti.

Ethereum Research’te bir yazı kaleme alan başarılı geliştirici, yaptığı açıklamada Ethereum ağının bazı ölçeklenme sorunları yaşadığını ifade ederken, bu alanda saniye başında işlemde bazı rakiplerinin gerisinde kaldıklarnı söyledi. Ethereum’da dönem dönem saniye başına işlem sayısının 15’lere kadar düştüğü bilinirken, Ethereum’un ana rakiplerinden birisi olarak gösterilen Ripple’da ise bu sayının saniyede ortalama 1500 işlem olduğu görülebiliyor.

İşte bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğinin altını çizen usta isim, 2020 yılının başında gelmesi beklenen ve ağdaki birçok sorunu çözerek yepyeni bir Ethereum ağını ortaya çıkarması umulan Ethereum 2.0’da, Bitcoin Cash modelinin uygun olabileceğini söyledi.

Bitcoin Cash topluluğunun bu noktada iyi bir iş modeli olduğunu ve gönderim ücretleri ödendiği takdirde Blockchain teknolojisinden herkesin faydalanmasını istediğini aktaran Buterin, bu sebeple özellikle kısa vadede, bazı sorunlar çözülene kadar Bitcoin Cash modelinin Etheruem ağı ölçeklenmesi için önemli olabileceği çıkarımını yaptı.

Buterin, Bitcoin Cash’in ortalama 10 dakika olan blok hızının da son derece ilgi çekici olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment