Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Amerikan Senatosu Üyesi, Bitcoin’i Takdir Ettiğini Açıkladı

Son dönemde Bitcoin ve kripto paralar Amerikan hükümetinin belki de hiç olmadığı kadar gündeminde. Başkan Donald Trump’ın Bitcoin ve Facebook’un kripto parası Libra hakkında yaptığı açıklamalar, bu yönde yapılan yorumların sayısını da arttırırken, konuyla ilgili olarak konuşan ünlü Cumhuriyetçi senato üyesi Kevin McCarthy, lider kripto para birimini oldukça sevdiğini söyledi.

CNBC’de bir yayına katılan başarılı siyasetçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Libra’dan ise pek hoşlanmadığını ifade etti. Başarılı isim, şöyle konuştu:

”Facebook’ta yer aldığım zaman aslında bir müşteri değil, bir ürün haline geliyorum. Facebook şu anda ücretsiz çünkü sizin tüm verilerinizi satarak para kazanıyorlar. Şimdi de kripto para çıkarma işine giriyorlar. Ancak onlar Bitcoin gibi merkeziyetsiz değil, tam aksine son derece merkezi bir yapılar. O sebeple Facebook’un kripto parasını beğenmiyorum ve tehlikeli buluyorum.”

McCarthy, daha sonra Bitcoin ile ilgili olarak konuştu ve şunları söyledi:

”Bitcoin’i çok seviyorum çünkü Blockchain içeriyor. Blockchain demek de güvenlik demek, hız demek, şeffaflık demek. Ben hükümetimizin de bu müthiş teknolojiden istifade etmesini isterim. Bitcoin’i zaten Libra ile kıyaslamak pek mümkün değil çünkü Bitcoin, tamamen merkeziyetsiz bir yapıya sahip.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment