Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin, Bitcoin Yatırımcılarının Hayallerini Suya Düşürdü

Ünlü kripto para analisti PlanB’nin stok-akış modeli veya kısaca S2F modeli, son zamanlarda kripto para sektöründe en çok konuşulan konulardan birisi haline geldi. PlanB’nin bu modeline ve tahminine göre lider kripto para birimi Bitcoin 2024 yılına kadar 288.000 dolarlık birim fiyat seviyesine kadar çıkabilir.

PlanB’nin Bitcoin Modeline Buterin Eleştirisi

Analist bu modelini temel olarak günlük piyasaya sürülen BTC miktarı ve talebin buna karşın devamlı olarak artmasını temel alarak oluşturmuş durumda. Piyasadaki arz ve akış azalırken talebin artması, PlanB’ye göre Bitcoin fiyatında yükselişin temel sebebi ve yakıtı olacak.

Tabii ki bu modelde Bitcoin blok ödülü yarılanmalarının çok önemli bir role sahip olduğu unutulmamalı.

Buterin ise konu hakkında  yayınladığı gönderisinde blok ödülü yarılanmalarının fiyat yükselişine yol açtığı teorisinin yanlışlanamaz olduğunu vurguladıktan sonra yine de bunun fiyat yükselişi ile doğru ilişkili olup olmadığına dair net bir kanıt da bulunmadığını belirtti. Bitcoin Halving’in 2016 ve 2020 yıllarında olan blok ödülü yarılanmalarının tam ortasında olduğunu belirten tecrübeli isim, teknik olarak PlanB’nin bu yükseliş modelinin hatalı ve eksik olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment