Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Blockchain’in Asıl Kullanım Alanı Finans Sektörüdür

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Blockchain teknolojisinin finans sektörü haricindeki alanlarda yayılmasının epey zor olabileceğini düşünüyor.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak gösterilen Vitalik Buterin geçtiğimiz gün Hong Kong’da düzenlenen Token 2049 etkinliğine katıldı ve kripto paralar, Blockchain teknolojisi gibi konular hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Blockchain teknolojisinin en büyük özelliğinin “merkezsizlik” olduğunu söyleyen Buterin, bu özelliğin başlıca finans sektöründe değer göreceğini düşünüyor. Buterin’e göre olaya gerçekçi bir şekilde yaklaşılırsa Blockchain’in en çok finans alanında başarılı olacağı söylenebilir:

“Buradaki tek sorun Blockchain’in yalnızca merkezsizlik açısından değer katıyor olması değil. Finans sektöründeki rakibiniz, bir işlemi yapmak için sizi beş gün boyunca bekleten bankalar. Finans sektörünün dışına baktığınızda ise eğer İnternet üzerinden almak istediğiniz bir hizmet varsa o hizmet büyük ihtimalle belli bir merkeze dayanıyordur. Dolayısıyla Blockchain’in işi (finans sektörü dışında) daha zor.”

Blockchain teknolojisinin finans sektörü dışında hangi alanlarda kullanılabileceğine dair yorumlarda bulunan Buterin, bu teknolojinin özellikle dijital kimlik ve dijital sertifika gibi alanlarda verimli olabileceğine inanıyor.

Buterin etkinlik sırasında yaptığı konuşmalarda Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarının günümüzde yalnızca kağıt üstünde kalmadığını ve bu teknolojinin artık pratikte de kullanılabildiğini vurguladı.

Vitalik Buterin’e göre Dünya genelindeki pek çok kişi bu teknolojinin günlük hayatta karşılaştığımız bazı sorunları çözebileceğinin farkında ve bu teknolojiyi kullanmak isteyen kişilerin sayısında git gide artış görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment